MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Rutte kondigde op 21 mei het sporten voor junioren aan met de opmerking: “We vragen lokale sportclubs te kijken naar de mogelijkheden en faciliteiten, zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen (red. met sporten). Dus ook de niet-leden van verenigingen.” En dat is precies wat we als Willem III nu gaan doen!

Binnen de anderhalvemeter economie gaan deze junioren, net als de rest van Willem III, roeien in skiffs en C1. En dat is helemaal niet zo bijzonder want voor junioren is lekker in je eentje ploeteren en ervaren de snelste en leukste manier om het roeien eigen te maken.

In mei en juni kunnen niet-leden tussen 10 en 18 jaar deelnemen aan een kennismakingscursus in de C1 en skiff. Deze instructie wordt per deelnemer twee keer per week gegeven in groepjes van drie tot vijf roeiers en wordt begeleid door (oud) junioren en andere leden die het leuk vinden om hieraan mee te helpen. De ervaren instructeurs uit het coachkader en de junioreninstructie brengen de instructeurs op weg.

WERF MEE!

Deze roeiers werven we via onze grootste ambassadeurs van het roeien: U! Kijk om je heen of er ergens in jouw omgeving neefjes/nichtjes/buurkinderen/vrienden/kinderen/kleinkinderen stil zitten en trek ze achter hun computer vandaan om ze in beweging te krijgen bij Willem III.

HOE WERKT HET

  • Als iemand interesse heeft, meldt hij/zij zich aan via dit formulier.
  • Onze juniorencoördinator Luka van der Zwan deelt je in, in een groepje van drie tot vijf roeiers met een eigen instructeur en plant twee keer in de week een training in.
  • Je kunt je gedurende de hele periode van het project, later instromen is dus mogelijk! Dan maken we gewoon nog een nieuw groepje.
  • Op 27 juni sluiten we deze kennismakingscursus met een vaardigheidsproef. Hier laat je zien wat je allemaal geleerd hebt.
  • De kosten van deze kennismaking zijn € 35,- voor ca. 12 roeilessen.

HELP MEE EN WORDT INSTRUCTEUR

Voor dit traject zoeken we natuurlijk enthousiaste instructeurs:

  • Je geeft twee keer in de week een groepje van drie à vijf roeiers les in de C1 of skiff.
  • Je kunt alleen, maar ook in tweetallen de verantwoordelijkheid voor een groepje nemen.
  • De eerste les word je op weg geholpen door een ervaren instructeur. Deze instructeur kan je ook later in het traject helpen met bijvoorbeeld een skiff omslacursus of tips voor leuke oefeningen. Je staat er dus niet alleen voor.

VERANTWOORDING

Op dit moment is door de Corona crisis de natuurlijke toestroom van nieuwe junioren leden (10-18 jaar) behoorlijk opgedroogd. Met dit project willen we dit meer dan goedmaken en zo onze juniorenafdeling gezond houden en zelfs ons ledenaantal te doen groeien.

Daarnaast zien we dit als mogelijkheid om nieuwe concepten uit te proberen, vooral in een tijd waarin veel betrokken coaches het wat minder druk hebben. Het roeiseizoen ligt qua wedstrijden stil.

De junioren roeien vanaf 29 april volgens het protocol wat nu ook geldt voor de mogelijkheid voor alle leden om te roeien in een skiff of C1 vanaf 11 mei jl. .Binnen dit protocol hebben we deze instructievorm getest. Door te werken met kleine groepen van maximaal vijf junioren blijft er genoeg ruimte voor leden om binnen het coronaprotocol te gaan roeien.