MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Toerroeien

Willem III heeft een actieve toercommissie die geregeld mooie toertochten organiseert. Kijk voor overige activiteiten op onze Agenda.

Voor 2023 staan de volgende tochten op het programma:

  • Zaterdag 15 april Nieuwe-ledentocht, middagtocht (op persoonlijke uitnodiging)
  • Zaterdag 13 mei Lentetocht, een dagtocht van ongeveer 30km
  • Zaterdag 8 juli Zomertocht, een dagtocht van ongeveer 30 à 40km
  • Zondag 20 augustus Magnum Marathon, 58km over de Vecht en de Amstel, ism de KNRB
  • Zaterdag 23 september Lichtjestocht, stadstocht van 16km, einde middag, begin avond
  • Zaterdag 18 november Snerttocht, middagtocht van 16km door de stad, na afloop Snert

Wil je meedoen met een toertocht? De kosten zijn € 10,- per persoon en kun je overmaken op rekening NL75 RABO 0106 6517 57 t.n.v. R.V. Willem III. Vergeet niet je roeiniveau te vermelden bij je inschrijving.

Regioroeien

Jaarlijks, in het voor- en/of najaar, organiseren diverse Amsterdamse verenigingen regiowedstrijden. Deze wedstrijden worden beurtelings georganiseerd en beslaan een zaterdagochtend of middag. Dit soort wedstrijden hebben een vriendschappelijk karakter en zijn bedoeld voor beginnende en recreatieve roeiers die het leuk vinden om een keer een wedstrijd te roeien. De hoofdprijs is vaak een taart.
Alle volwassenen (18+) kunnen meedoen. Je kunt roeien in een C2 of C4 met stuurman, en alle combinaties zijn mogelijk. (Dames, heren of gemengd)

Ongeveer een maand van tevoren publiceren we op de website en op het prikbord een aankondiging over wanneer de wedstrijden plaatsvinden.