MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Algemeen

In het roeien bestaan verschillende soorten wedstrijden. Zo zijn er Internationale en nationale wedstrijden, jeugdwedstrijden en zogenaamde ROWs (roeiontmoetingen met wedstrijdkarakter). Daarnaast worden jaarlijks diverse wereldkampioenschappen en World Cups georganiseerd zoals de Junioren WK, de Coupe de La Jeunesse, de WK U23 en het Senioren WK.

Nationale en Internationale wedstrijden

De nationale en internationale wedstrijden en de wereldkampioenschappen gaan over 2000 meter. Onze wedstrijdploegen trainen vaak en gestructureerd met als doel zich met de beste roeiers te meten. We zijn bijzonder trots dat onze wedstrijdroeiers regelmatig medailles in de wacht slepen en dat onze vereniging hofleverancier is van de junioren equipes. Ook wordt Willem III op internationale toernooien vertegenwoordigd, als een van de weinige burgerverenigingen in Nederland. Daarnaast nemen onze ervaren niet-wedstrijdroeiers (veteranen) vaak deel aan de lange baanwedstrijden op de Amstel zoals de Heineken Vierkamp, Head of the River en November Vieren.
Alle wedstrijden vind je op de website van de KNRB.

Foto’s: copyright Ellen de Monchy

Jeugd- en regiowedstrijden

Voor de iets minder fanatieke jeugd en junioren is de DiNHo. Een roeicompetitie voor jeugd en junioren uit het district Noord-Holland. Ook kan deze groep deelnemen aan alle andere niet klasserende wedstrijden.
Meer informatie over juniorenwedstrijden vind je op de website van de KNRB.

Marathonroeien

Roeimarathons zijn tochten van minstens 50 kilometer en worden vrijwel altijd in gestuurd C-materiaal of wherry’s gevaren. Deze marathons worden door heel Nederland georganiseerd en gaan door de mooiste gebieden. Een marathon wordt als wedstrijd, estafette of als prestatietocht gevaren. Bekende marathons zijn de Elfsteden Roeimarathon (elk jaar op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaart) en de Ringvaart Regatta. Willem III organiseert zelf de Magnum Marathon.

Roeiontmoetingen met Wedstrijdkarakter (ROW)

Naast nationale wedstrijden zijn er elk weekend ook andere wedstrijden waar je aan mee kunt doen zonder dat je je hier elke dag voor moet trainen. Deze wedstrijden worden vaak op een slingerende rivier over 5 tot 8 kilometer geroeid, waarbij achter elkaar gestart wordt. Deze ROW’s zijn met name leuk voor de beginnende roeier die laagdrempelig kennis met wedstrijden wil maken. Ervaren roeiers nemen vaak ook deel aan de Heineken Vierkamp, Head of the River en November Vieren.
Meer informatie over roei-evenementen vind je op de website van de KNRB.

Wil je deelnemen aan een wedstrijd?

Alle leden van Willem III worden aangemoedigd om deel te nemen aan roeiwedstrijden of evenementen. Je kunt ook een boot van Willem III gebruiken en die zelf met een botenwagen van de vereniging vervoeren of tegen betaling laten vervoeren door een botentransporteur. Als je een wedstrijd wilt starten moet je een ondertekend wedstrijdcontract van de KNRB in je bezit hebben. Neem voor meer informatie contact op me de wedstrijdcommissaris via wedstrijdcommissaris@willem3.nl.
Op de website van de KNRB vind je een overzicht van alle roei-evenementen.

Geïnteresseerd in wedstrijdroeien?

Mail met wedstrijdcommissaris@willem3.nl