MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Jeugd tot 14 jaar

Bij de jeugd tot 14 jaar wordt veel aandacht gegeven aan elkaar leren kennen, gezelligheid en het elkaar in groepsverband sportief ontmoeten. Door de structurele begeleiding van het coachteam weten we goed waar elk kind behoefte aan heeft; wel of geen wedstrijden, wel of geen teamsporter etc. Het coachteam bestaat uit 7 coaches en een jeugdcoördinator.

Het accent bij de jeugd ligt vooral op het leren roeien en plezier hebben. Er wordt 2x per week geroeid: op woensdagmiddag en zaterdagochtend. De jeugd van Willem III doet elk jaar mee met verschillende wedstrijden op het water en op de roeimachine in de regio. Per wedstrijd wordt gekeken wie er mee willen doen, want meedoen is niet verplicht en plezier hebben staat op nummer 1. Onze uitstekende vloot speciaal voor de jeugd staat ter beschikking. De meeste kinderen gaan na het jeugdroeien, onder leiding van ervaren coaches, wedstrijdroeien bij de junioren. Maar ook zuiver recreatief roeien behoort tot de mogelijkheden.
Wil je hier meer over weten? Stuur een bericht naar: jeugdcoordinator@willem3.nl.

 

Hoe komt het toch dat Willem III altijd in de prijzen valt?’, vraagt men regelmatig tijdens de jeugdwedstrijden aan ons. ‘Nou gewoon’, gezelligheid, aandacht, en er altijd zijn. Dan komt het enthousiasme vanzelf. En eigenlijk gewoon de ander niet gunnen harder te gaan aangemoedigd door de supporters langs de kant die alsmaar roepen: ‘je kunt het!’ of ‘Nog harder!’. Kortom, bij Willem III doet de jeugd het goed. We hebben een team (10 tot 14 jaar) van 25 tot 30 kinderen.

Voorbeeld van activiteiten:

  • Schoolroeien
  • Jeugdwedstrijden door het hele jaar heen
  • De jeugdestafette, georganiseerd door Willem III
  • Omsla-cursus & behendigheidscursus
  • Vriendjes en vriendinnetjesdag
  • Een jeugdbestuur

Vanaf 10 jaar is de jeugd bij Willem III welkom om kennis te maken met de roeisport. In de roeiwereld behoor je bij de jeugd tot je 14e jaar. Het spreekt voor zich dat een 10-jarige andere eisen stelt aan zijn of haar sportbeoefening dan een ‘oudere’ tiener. Bij Willem III hebben wij dit vorm gegeven door duidelijk drie groepen te onderscheiden: (1) Jeugd tot 14 jaar, (2) junioren 15 en 16 jaar en (3) junioren tot 18 jaar.

Geïnteresseerd in jeugdroeien?

Mail met jeugdcoordinator@willem3.nl