MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Jeugdroeien

De Willem 3 Water Weken
De Willem 3 Water Weken zijn voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar die graag kennis willen maken met roeien of hun roeikwaliteiten willen verbeteren.

Willem3 organiseert dit jaar voor het eerst de Willem3 Water Weken, waarbij kinderen tussen de 10 en 15 jaar 4 dagen lang van 9:30 tot 16:00 uur kunnen roeien in skiffs en meerpersoonsboten, buiten het roeien om gaan we natuurlijk ook spelletjes doen en lekker zwemmen!

Ervaren roeiers en coaches zullen de week begeleiden, en zorg dragen dat alle deelnemers veilig rond het water zijn. Voor de lunch, een tussendoortje en limonade wordt gezorgd, zonnebrand moet je zelf meenemen!

Roeiervaring is niet nodig maar mag wel! Doordat we gevarieerd met roeien bezig zijn en ook andere activiteiten hebben is de week ook leuk voor iedereen die al kan roeien.

Het minimale aantal deelnemers voor doorgang van de Willem 3 W ter Week is 10 en bij 15 zitten we weer vol, dus wees er snel bij! De kosten voor de week zijn € 150,- Na het inschrijven via het formulier, ontvang je een betaallink. Als de betaling is voldaan, ontvang je een bevestiging. Tot twee weken voor de Willem3 Water Week kun je kosteloos annuleren en krijg je het geld weer terug gestort. Daarna is restitutie niet meer mogelijk.

Mochten er nog vragen zijn, neem gerust contact op met
Maaike Steenbergen ( juniorencoordinator@willem3.nl) of Sue van Dis (jeugdcoordinator@willem3.nl).

Wil je meedoen? Schrijf je in op dit inschrijfformulier.

Hoe komt het toch dat Willem III altijd in de prijzen valt?’, vraagt men regelmatig tijdens de jeugdwedstrijden aan ons. ‘Nou gewoon’, gezelligheid, aandacht, en er altijd zijn. Dan komt het enthousiasme vanzelf. En eigenlijk gewoon de ander niet gunnen harder te gaan aangemoedigd door de supporters langs de kant die alsmaar roepen: ‘je kunt het!’ of ‘Nog harder!’. Kortom, bij Willem III doet de jeugd het goed. We hebben een team (10 tot 14 jaar) van 25 tot 30 kinderen.

Voorbeeld van activiteiten:

  • Schoolroeien
  • Jeugdwedstrijden door het hele jaar heen
  • De jeugdestafette, georganiseerd door Willem III
  • Omsla-cursus & behendigheidscursus
  • Vriendjes en vriendinnetjesdag
  • Een jeugdbestuur

Vanaf 10 jaar is de jeugd bij Willem III welkom om kennis te maken met de roeisport. In de roeiwereld behoor je bij de jeugd tot en met je 18e jaar. Het spreekt voor zich dat een 10-jarige andere eisen stelt aan zijn of haar sportbeoefening dan een ‘oudere’ tiener. Bij Willem III hebben wij dit vorm gegeven door duidelijk drie groepen te onderscheiden: (1) Jeugd tot 14 jaar, (2) junioren 15 en 16 jaar en (3) junioren tot 18 jaar.

Jeugd tot 14 jaar

Bij de jeugd tot 14 jaar wordt veel aandacht gegeven aan elkaar leren kennen, gezelligheid en het elkaar in groepsverband sportief ontmoeten. Door de structurele begeleiding van het coachteam weten we goed waar elk kind behoefte aan heeft; wel of geen wedstrijden, wel of geen teamsporter etc. Het coachteam bestaat uit 7 coaches en een jeugdcoördinator.

Het accent bij de jeugd ligt vooral op het leren roeien en plezier hebben. Er wordt 2x per week geroeid: op woensdagmiddag en zaterdagochtend. De jeugd van Willem III doet elk jaar mee met verschillende wedstrijden op het water en op de roeimachine in de regio. Per wedstrijd wordt gekeken wie er mee willen doen, want meedoen is niet verplicht en plezier hebben staat op nummer 1. Onze uitstekende vloot speciaal voor de jeugd staat ter beschikking. De meeste kinderen gaan na het jeugdroeien, onder leiding van ervaren coaches, wedstrijdroeien bij de junioren. Maar ook zuiver recreatief roeien behoort tot de mogelijkheden.
Wil je hier meer over weten? Stuur een bericht naar: jeugdcoordinator@willem3.nl.

2020-04-23-Koningsspelen 2021-

Junioren

Bij het juniorenroeien komt het accent steeds meer op het sporten te staan. Het merendeel van de junioren doet mee aan wedstrijden door heel het land. De Willem III juniorenwedstrijdafdeling is groot en landelijk toonaangevend. Er wordt getraind in twee verschillende leeftijdscategorieën: 15 en 16 jaar en daarboven t/m 18 jaar. Wil je meer weten over juniorenroeien? Stuur een bericht naar: juniorencoordinator@willem3.nl

Foto rechts: copyright Ellen de Monchy

Geïnteresseerd in jeugdroeien?

Bespreek met je coach de mogelijkheden.