MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De vloot

Willem III heeft een uitgebreide vloot, bestaande uit:

  • Wherries (single en dubbel)
  • Skiffs
  • Tweeën (2x en 2-)
  • Vieren met stuurman (4+ en 4*)
  • Vieren zonder stuurman (4- en 4x)
  • Achten (zowel scull als boord)
  • C-Boten (C1, C2 met en zonder stuurman, C4+ zowel scull als boord)
  • Specials: de 6+, 3x en C3*

Historische scheehouten wherry vloot

Naast onze gewone vloot, beschikken we ook over een unieke en historische scheehouten wherry vloot waarin nog altijd zeer fanatiek geroeid wordt. Sommige van deze boten zijn al meer dan 100 jaar oud en kun je zelfs mee zeilen. We restaureren deze bijzonder boten met regelmaat en ook worden er regelmatig wedstrijden in deze boten geroeid. Zoals bijvoorbeeld de klassieker Abcoude-Amsterdam, een wedstrijd over 12 kilometer van het Abcoudermeer naar Willem III Deze wedstrijd heeft de scheehouten wherry als hoofdnummer. Zelfs menig olympisch roeier vindt het een eer om in dit nummer te starten. Daarnaast doen deze boten ook mee aan diverse andere evenementen, zoals de Great River Race op de Theems in Engeland.

Wedstrijdvloot

Willem III heeft een groot aantal wedstrijdboten en die zijn beschikbaar voor wedstrijdroeiers. Een groot deel van deze boten ligt het hele jaar op de Bosbaan, waar onze vereniging ook loodsruimte heeft. Een aantal wedstrijdskiffs en tweeën ligt tussen juli tot en met maart in de loodsen van Willem III. De overige maanden verhuizen ze naar de Bosbaan voor het 2km wedstrijdseizoen.
Onze wedstrijdboten worden per ploeg toegewezen door de hoofdcoach. Zeer ervaren roeiers die een wedstrijd willen starten, kunnen eventueel een wedstrijdboot toegewezen krijgen. Dit type boten kan niet worden afgeschreven in het afschrijfsysteem zonder speciale permissie.

Bootverhuur

Het is mogelijk om bij Willem III boten te huren voor uiteenlopende gelegenheden. Voor het maken van een (meerdaagse) tocht met een wherry of een C-boot, kunnen roeiers van andere verenigingen gebruik maken van een aantal boten uit onze vloot. Daarnaast verhuurt Willem III regelmatig boten voor de wedstrijden in Amsterdam, waaronder de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River.
Heb je interesse? Neem contact met ons op via bootverhuur@willem3.nl