MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Veel mensen met een beperking kunnen leren roeien. Of hun beperking nu lichamelijk, visueel, verstandelijk of nog anders is. Men zegt wel eens ‘Als je kunt zitten, kun je roeien’. Roeien is een zittende sport met vloeiende bewegingen, heel geschikt voor veel mensen met een beperking.

Daarnaast is roeien een teamsport met heerlijk buitenzijn, gezelligheid en vriendschap.

De meeste roeiers bij Willem III (met of zonder beperking) roeien recreatief: gewoon lekker roeien, voor de ontspanning en de conditie, en zo nu en dan een tochtje of tocht. Maar afhankelijk van je wensen en mogelijkheden, kun je je ook toeleggen op wedstrijdroeien, dat heet voor mensen met een beperking para-roeien. Bij Willem III zijn meerdere talentvolle para-roeiers opgeleid, die aan internationale wedstrijden hebben meegedaan, en zelfs aan de Paralympische Spelen.

Instructie

Willem III biedt uitgebreide mogelijkheden om te leren roeien en vervolgens zelfstandig of met begeleiding het water op te gaan. Nieuwe roeiers met een beperking krijgen instructie zoals alle leden. Onze commissie Aangepast roeien (CAR) kan altijd ingezet worden voor extra begeleiding of om mee te denken over noodzakelijke aanpassingen.

Roeien doen de meeste mensen in een ploeg, maar je kunt ook alleen roeien. Er is ook een ploeg bij Willem III met meer begeleiding voor roeiers met een beperking.

Alle leden van Willem III kunnen deelnemen aan de activiteiten van Willem III.

Voorzieningen

We roeien in verschillende soorten boten, van breed en stabiel tot smal en snel. Wanneer je door je beperking niet zo gemakkelijk gebruik kunt maken van de standaard-boten, dan zijn er verschillende aanpassingen en ook hulpmiddelen mogelijk.

Ons gebouw is bijna geheel rolstoeltoegankelijk, heeft een lift en is ruim voorzien van invalidenparkeerplaatsen.

Word lid

Je bent van harte uitgenodigd om een paar proeflessen te volgen om te ervaren of roeien iets voor je is. En als roeien jouw sport blijkt te zijn, dan ben je van harte welkom om lid te worden van onze vereniging!

Wil je meer weten over aangepast roeien bij Willem III? Stuur een bericht naar ledenopvang@willem3.nl  of naar ledencommissaris@willem3.nl. Voor specifieke informatie over aangepast roeien, kun je contact opnemen met de CAR aangepastroeien@willem3.nl.