MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Afroeien

Het botenbestand van Willem III is ingedeeld in vijf klassen. Om een boot te kunnen afschrijven, moet je de bijbehorende klasse hebben gehaald. Het gaat er om dat je in de bewuste boot, veilig en blessurevrij kan roeien en dat je goed met de boot en riemen omgaat met zo min mogelijk kans op schade.

De klassenindeling en de vaardigheden per klasse staan vermeld in het Logboekje. Je kunt het als pdf downloaden en er zijn ook papieren exemplaren beschikbaar op de vereniging. Het is een belangrijk hulpmiddel en de basis bij de instructie en bij het toekennen van de volgende klasse. Bespreek regelmatig met je instructeur welke vaardigheden je hebt bereikt en waar je aandacht aan wil besteden.

Informatie en data over het beoordelen voor klasse 1, 2 en 3 krijg je gedurende de instructie. De afroeidata voor klasse 4 en 5 vindt je in de datumprikker, klik hiernaast op ‘Inschrijven’.

Meld je voor het afroeien in klasse 4 of 5 een kwartier voor de vastgestelde tijd bij de aanwezige afroeicommissieleden. Bij regen of kou bij de bank onder het balkon, bij mooi weer bij de picknicktafel op de landtong. Ga niet alvast het water op voordat je je aangemeld hebt. Vooraf moet je een boot hebben afgeschreven voor jouw gewicht en voor de klasse waarin je wil afroeien. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, laat dat dan op datumprikker even weten!

Klaar om af te roeien

Schrijf je nu in voor afroeien!