MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Coastal rowing
Coastal rowing is het mountainbiken van het roeien. Op open water of op zee roeit men in coastal C4x+, C2x en C1x. De boten zijn breder en hoger dan gewone roeiboten en ze zijn goed bestand tegen golven, stroming en wind.  Deze nieuwe versie van roeien is perfect voor avonturiers die genieten van de onbekende roeiomstandigheden met veel spektakel en sensatie! Coastal Rowing groeit snel aan populariteit en zal in 2028 onderdeel zijn van de Olympische Spelen in Los Angeles.

Clinics
In samenwerking met Het Spaarne en KNZ&RV Muiden organiseren we regelmatig Coastal Rowing clinics op het Markermeer. De data worden via nieuwsberichten op de website bekend gemaakt met daarbij een inschrijfformulier. De clinics worden gehouden op het Markermeer bij KNZ&RV Muiden en de kosten zijn gratis.

Wedstrijden & Toerrochten
Inmiddels wordt er in Nederland recreatief en in wedstrijdverband geroeid in de coastal. Op de website van de KNRB zijn de verschillende evenementen te vinden. Ook is er een coastal klassement op basis van meerdere coastal wedstrijden. Wil je (met je ploeg) meedoen stuur dan even een mailtje naar de wedstrijdcommissaris  zodat ie je kan inschrijven. Het inschrijfgeld zal na de wedstrijd via incasso worden geïnd.

Locatie
Alle clinics worden op het Markermeer bij KNZ&RV Muiden gehouden. Wedstrijden kunnen zowel op open water als op de Noordzee plaatsvinden. Samen met Het Spaarne wordt er naar een mogelijke toekomstige locatie aan zee bij Zandvoort gekeken.

Eisen en begeleiding
Voor het coastalroeien geldt minimum eis van Klasse 3 voor alle roeiers en stuur. Zeilervaring komt voor de stuur goed van pas!  Iedere ploeg krijgt bij de coastal clinics begeleiding en instructie over veiligheids maatregelen, het in- en uitrijden van de boot , in het water leggen en eruit halen, in- en uitstappen, wegvaren van en aankomen.

Lees ter voorbereiding het document Learn to Row – Coastal Rowing op de website van World Rowing.