MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Zaterdag 13 en zondag 14 juli vindt de laatste etappe plaats van KiKaRoW Rondje NL een roeitocht van 1400 km in 14 weekenden door heel Nederland. Om geld in te zamelen voor het onderzoeksproject “LATER” van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het middelpunt van de tocht wordt gevormd door roeiboot ‘The Vin’, mede bemand door roeiers die inmiddels genezen zijn van kanker. Leden van meer dan 80 roeiverenigingen hebben met allerhande sponsoractiviteiten inmiddels meer dan € 250.000,- opgehaald. De actie wordt breed gedragen met onder andere steun van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB).

Amsterdam
Zaterdag 13 juli rond 15:30 uur verzamelen tientallen boten van de Amsterdamse roeiverenigingen De Hoop, De Amstel en Willem III zich bij roeivereniging De Amstel voor een warm onthaal van ‘The Vin’. Tegen 17:00 uur zal de vloot via het Amstelkanaal en de Amstel, langs de Omval, naar roeivereniging Willem III roeien, alwaar met een bescheiden feestje de ‘Amsterdamse’ cheque overhandigd wordt.

Ook zondagochtend 14 juli zullen roeiboten om 07.30 uur vanuit roeivereniging Willem III ‘The Vin’ uitgeleide doen voor de laatste etappe naar de Utrechtse Roeivereniging Viking. Aan de 1400 km lange tocht die alle provincies via ondermeer Den Haag, Middelburg, Den Bosch, Maastricht, Arnhem, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Alkmaar, Zaandam en Amsterdam aandeed, komt dan een einde.

‘The Vin’ wordt door heel Nederland begeleid door de Tjerck Hiddes, een schip van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers uit Den Helder.

Het doel van de LATER-studie is om de genetische aanleg van het optreden van late effecten bij kinderkanker, zoals onvruchtbaarheid, hartschade, botontkalking en chronische vermoeidheid, die veroorzaakt zijn door alle behandelingen, op te sporen en vervolgens te kunnen behandelen.

Initiatiefnemer van KiKaRow.nl is Albert Vuil, lid van roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn, die in 2002 te horen kreeg dat bij zijn 8-jarige kleinzoon Vinnie acute lymfatische leukemie was geconstateerd. Vervolgens ontstond het plan om onder het motto: ‘Kinderkanker De Wereld Uitroeien’ geld in te zamelen. In 2004 werd hiervoor de stichting KiKaRoW (met de ANBI status) opgericht. Een roeitocht in 2005 naar Engeland met dezelfde zeeroeiboot “The Vin” bracht € 285.000,- op. Vinnie overleed in 2004 op 10-jarige leeftijd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Helena van Gelder, roeivereniging Willem IIIhelena@prre.net / 06 21871963
Monique van Schendelen, K.A.R.& Z.V. De Hoopmonique@mvsp.nl / 06 53697606
Zie ook www.kikarow.nl