MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Geachte leden,

Wat zal Rutte zeggen komende dinsdagavond?
Stilletjes bereiden we ons voor op misschien binnenkort weer het water op. Ongewis is de datum, maar we willen er klaar voor zijn zodra het kan. Hoe zal dat er dan mogelijk uitzien?

We wachten natuurlijk op een duidelijk signaal vanuit de samenleving en de experts dat het weer kan en mag. Verder hebben we nauw contact met de Amsterdamse verenigingen aan de Amstel (De Bosbaan is voorlopig het terrein van de KNRB). Graag willen we gezamenlijk een beweging maken naar het water op dezelfde tijd. Geheel gelijk zal het nooit zijn, maar we voelen ons solidair met roeiend Nederland.

Het eerste moment van roeien zal heel beperkt zijn. 1-persoons boten, met een beperkt aantal mensen aanwezig in de loodsen en op de vlotten, desinfecteren van handen en materiaal zal eenieder moeten doen. Dit allemaal met een gesloten sociëteit en gesloten kleedkamers.
We zullen moeten weten wie er aan het roeien zijn, daarvoor zal een verdeling worden gemaakt op basis van tijdsloten en we moeten daar toezicht op houden. Dit zijn zomaar wat onderdelen die voorkomen in een op te stellen protocol. Willem III is daar mee bezig.

Ondertussen danken wij onze leden dat er zoveel geduld is. Met dit weer is het voor de gemiddelde Willem III-er echt lastig. We willen het water op!
We blijven alert, houden u op de hoogte en hopen u allen snel weer op de vlotten te zien. Tot dan!

Namens het bestuur,
Gerrit Blom, voorzitter