Basis instructie

Basis instructie Klasse 1,2,3

In klasse 1 leert men de basale roeitechniek. Men leert roeien in C-materiaal of wherry’s. Tevens leert men omgaan met het materiaal en maakt men kennis met de huisregels.

In klasse 2 leert men sturen, de vaarregels en de juiste commando’s geven.

In klasse 3A roeien, sturen en aanleggen in een C1, een C boot voor 1 persoon.
In klasse 3B boordroeien in een C2 of C4. (2 of 4 personen)

Na iedere klasse wordt afgeroeid en wordt doorgestroomd naar een volgende klasse. Als u lid bent geworden van Willem III, krijgt U het Blauwe Boekje. In het blauwe boekje staat de roeitechniek en het roei materiaal uitgebreid beschreven. Het Blauwe boekje is te downloaden vanaf deze website.

Aanvang basisinstructie
Beginnen met de basisinstructie kan het hele jaar door. Als U zich inschrijft bij Willem III als beginnend roeier is het goed mogelijk dat er een (kortere of iets langere) wachtlijst is voor de instructie. U begint pas contributie te betalen als u daadwerkelijk bent ingedeeld voor de instructie.
De basisinstructie wordt gecoördineerd door de ledencommissaris. Als u zich als beginnend roeier aanmeldt bij de ledenopvang-commissaris (ledenopvang@willem3.nl), wordt u automatisch aangemeld voor klasse 1. U ontvangt dan een uitnodiging met dag, tijdstip en instructeur. Voor vragen over de instructie kunt u terecht bij de ledencommissaris.

Instructiedagen
De instructiedagen zijn in de winter alleen in het weekend: zaterdagochtend en zondagochtend. Individuele instructeurs kunnen soms met hun eigen groep besluiten of een andere dag beter uitkomt.
In de zomerperiode, na het terugdraaien van de klok, wordt er ook op doordeweekse avonden instructie gegeven. De duur van de instructie is per keer ongeveer 1 – 1,5 uur.
In principe wordt het hele jaar door instructie gegeven, behalve als er ijs in de haven of in de Amstel ligt. In de zomer wordt wel eens een korte zomervakantie ingelast.