Roei Clinic voor bedrijven

Spetterend bedrijf

 

Kom uit je bureaustoel, trek je (mantel)pak uit en stap in een boot! Wil je ook de uitdaging aangaan om de boot als spiegel op samenwerking te laten dienen? Roeien met collega’s of – nog een stapje verder out of comfort – met je klant? Het is allemaal mogelijk bij Willem III in een maatwerkprogramma.

Beweging Beyond Business kan een onvergetelijke dag, dagdeel of meerdaags programma voor uw bedrijf organiseren waar geen roeiervaring voor is vereist. We trekken na een gezellige ontvangst in ons mooie clubhuis onze werkkleding uit en komen elkaar tegen in roeikleding. De façade van (mantel)pak is weg en tijd voor echt contact ontstaat. We combineren een gezellige borrel of koffie/thee/taart met een spetterende fysieke uitdaging. Een speciaal bereide lunch of diner behoort ook tot de mogelijkheden.

Allereerst zullen ervaren instructeurs uitleggen hoe de boot buiten gebracht moet worden. Je steekt hierbij vanzelfsprekend ook zelf de handen uit de mouwen en neemt plaats in een vierpersoonsboot om de eerste beginselen van het roeien onder de knie te krijgen. Zijn er al mensen in de groep die kunnen roeien dan kunnen die mooi een voorbeeld geven. Ook roeien in een acht of kleiner boottype is mogelijk.

Na de eerste balansoefeningen roeien we de prachtige Amstel op om te genieten van de binnenstad van Amsterdam of het riet richting Ouderkerk aan de Amstel. Meestal wordt de workshop afgerond door een onderlinge sprintwedstrijd voor de vereniging met een prijsuitreiking. Daarbij wordt feedback gegeven op individuele prestaties maar vooral ook teamwork.

De hiërarchie maakt plaats voor teamdynamiek waarin vaak zaken opvallen die ook naar de werkvloer doorvertaald kunnen worden. Veel organisaties kiezen ervoor theorie uit de topsportwereld toe te voegen aan het programma om te leren van de olympische en wereldkampioenen. Het roeien geeft metaforen om onder woorden te brengen wat er in de boot én op de kant gebeurt. Begrippen als  ‘individuele balans’ en ‘teamflow’, helpen om patronen die op het werk voorkomen te benoemen en indien nodig doorbreken. Idealiter spelen we in op actuele thema’s uit de organisatie. Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn: – betekenisvolle resultaten: visualiseren wedstrijd – gezamenlijke targetsetting – beyond winnen/verliezen: teamgeest – topleiders zijn fit, individuele balans – wij geven ons aan elkaar over, complementariteit karakters – ritme, ‘flow’  

 

Voorbeelden van organisaties die de uitdaging aan zijn gegaan:

Accenture stapte in de roeiboot om hun ‘high performance culture’ te onderstrepen. Individuele balans en collectieve flow werd onderzocht in een competitief uitpakkende roeiworkshop.

 

High potentials van Beijersdorf werd roeiend ‘impact’ zichtbaar. Jonge professionals zochten in het werk naar een manier om impact te hebben en testten hun in de roeiboot ontdekte methode door middel van ‘feedforward’, vragen om feedback rond een relevant thema.

 

 

Kemira implementeerde een nieuwe leiderschapslaag. Een nieuwe rol krijgen op papier is één ding, er daadwerkelijk de door het team gewenste handen en voeten aan geven kon ervaren en getest worden in de roeiboot.

 

Teamwork en feedback werden evident bij de Nationale Politie. Een grote mond kan teamwork nadelig beïnvloeden, terwijl het in de maatschappelijke werkcontext onontbeerlijk is. Bewustwording van wanneer het handig is regels voor feedback te hanteren werden evident na een roeiworkshop.

 

Boekel de Nerée gaf haar partnership met WK Roeien vorm door zelf ook in te stappen. Gedurende driekwart jaar voegen medewerkers van de sponsor van het WK roeien hun daad bij het woord en werken aan vitaliteit en teamgeest en spetteren tijdens het WK.

 

Boom uitgevers gaf haar passie voor de geschiedenis van Amsterdam een sportieve uiting.

 

Meer informatie vind je hier.

 

Beweging Beyond Business wil mensen in beweging brengen om betekenisvolle resultaten te halen. Door te inspireren, verbinden én in actie te laten komen. Lees hier meer over mijn ervaring in het bedrijsleven en topsport. Neem contact met mij op of spreek mij aan op zondagochtend. Graag maak ik een trainingsplan op maat. De investering hangt sterk samen met de groepsgrootte (minimaal  4, maximaal 64 personen per sessie) en lengte van de roeiclinic. Graag bespreek ik de mogelijkheden. Vrijheid beyond business, beleef hoe het anders kan. Beweging geeft energie en onverwachte verbindingen.

clinics@willem3.nl

Marije Roozendaal +31 6 50452939