MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

“Is Willem III nou weer open of niet?” Laatst wierp een Willem III-lid  me die vraag toe, in frustratie over de regels. Een vraag waar ik nog even op gekauwd heb. Immers, we roeien alweer een tijdje, maar het is nog zeker niet als vanouds.

Toen we de vereniging moesten sluiten, hadden we de gedachte dat er weer een tijd zou komen dat we weer open zouden gaan. Zelf had ik dat in mijn hoofd als een dag dat er weer een feestelijke opening zou zijn.
De waarheid is anders. Langzaam krijgen we weer ruimte en helemaal terug naar hoe het was heeft nog geen datum. Er zijn er die zeggen dat het nooit meer als vanouds zal worden en er zijn er die alle beperkingen nu al onzin vinden.

Het lijkt mij dan ook een goed idee om simpelweg de stelling in te nemen dat Willem III weer open is! Daarmee geven we kracht aan dat we weer roeien, elkaar weer zien in klein verband, je weer kunt eten op de vereniging en er weer evenementen worden georganiseerd. Nu zou het een mooi idee zijn om dat met elkaar te vieren. Maar dat kan nog niet in de vorm die we gewend zijn. Daarom wil het bestuur met haar leden kleine evenementen organiseren van maximaal 100 personen in de buitenruimte. Omdat we weer open zijn!

We denken hierbij aan toertochten en natuurlijk aan wedstrijden, trainingssessies, optredens in de haven, cursussen en eet-feestjes. Er word al van alles gedaan, maar er zijn vast meer ideeën!

Doe mee met ‘De-acht-uit-de-zomerslaapdag’

Op zaterdag 12 september willen we aftrappen met een de-acht-uit-de-zomerslaapdag. Alle acht-ploegen worden uitgenodigd om te trainen met elkaar, met een gelauwerde coach langs de kant en een na-zit!

Details:
Datum: zaterdag 12 september
Tijdsblokken: 09:00 – 11:00 en 11:00 – 1300
Aanmelden: Meld je met acht aan via voorzitter@willem3.nl.

Let op: We hebben maar plek voor 10 achten in 2 blokken. Wie het eerst komt, ’t eerst maalt!

Over het virus

De overheid staat nog geen ruimte toe in de huidige voorwaarden van open zijn. Daarbij heeft de wereld om ons heen het nog lang niet onder controle. Wat dat betekent is moeilijk te voorspellen, en moeten we ons verlaten op de experts en wat de politiek besluit. Wel wil ik graag onszelf als Willem III aanspreken.

Tot nu toe hoeven we de huidige beleid niet aan te scherpen. Ik zou graag de ruimte die we nu hebben willen behouden en het liefst nog uitbreiden natuurlijk. Dat betekent dat we met zijn allen onze schouders onder de handhaving van het huidige beleid moeten zetten. Niet makkelijk, want beperkingen zijn per definitie niet fijn. Daarnaast zijn er heel veel maatregelen dubbel, soms zelfs onlogisch, en zijn daar heel veel meningen over. De nieuw geïnstalleerde faciliteiten werken moeilijk, soms zelfs slecht, en dat wekt frustratie. We hebben 800 leden met allemaal verschillende situaties achter hun voordeur die dus ook verschillend met deze tijden omgaan.

Wat wil ik zeggen; lieve Willem III-er, van fanatieke skiffeur tot scheehout-liefhebber, oud en jong, je voorbereidend op een EK, of het halen van de Naald: laten we scherp zijn op wat we doen.

  • We moeten altijd weten wie er op de vereniging is. Dat betekent dat wat je komt doen op Willem III geregistreerd moet zijn in de spreadsheet. Lukt het niet? Maak lawaai en/of vraag hulp.
  • Was je handen bij aankomst en vertrek, houd het materiaal schoon en houd zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand.
  • We zijn allemaal coronacoach. Blijf bewust en help anderen daarmee. En degene die op dat moment de functie bekleed is er om te helpen. Niet meer, niet minder.

Natuurlijk doen we dit alles om geen boetes op te lopen en om open te kunnen blijven en niet om de club te worden waar het virus om zich heen greep. Maar vooral doen we dit zodat alle leden, en iedereen die hier wil komen roeien, zich veilig voelt. Zodat we kunnen zeggen: Willem III is weer open!

Namens het bestuur,
Gerrit Blom, voorzitter