MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Woensdag 1 juli eerste dag voor meermansboten en eerste clubavond, schrijf je maandag in voor eten!

Geachte leden van Willem III,
De Minister-president heeft gesproken, en overal ratelen de protocol-raderen en wordt er aan nieuwe mogelijkheden gewerkt. Per 1 juli 2020 mogen we, zonder tegenbericht, weer in meermansboten en mag de sociëteit weer opstarten. De kleedkamers en douches gaan weer open en er mag zelfs weer binnen getraind worden. Maar alles onder voorwaarden, waarvan de belangrijkste zijn en blijven:
1.    Bij symptomen niet komen.
2.    Handen wassen vooraf en achteraf.
3.    Op de wal 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden, en drukte vermijden.

Wat dit alles feitelijk betekend voor Willem III zijn we aan het opstellen, maar u kunt zich dit voorstellen:
We zullen moeten weten hoeveel mensen en wie er op de vereniging zijn. En er zal een maximum zijn, wat betekent wie het eerst reserveert, het eerst maalt. En het betekent dat u zich moet opgeven voor roeien, voor koffie met appeltaart, voor woensdagavond eten, etc..

Wij zullen hiervoor de formulieren/spreadsheets op de website klaarzetten. En indien u, net als ik, niet zo digitaal bent ingesteld; vraag hulp.
We gaan kijken hoeveel mensen er tegelijkertijd op Willem III aanwezig kunnen zijn. Veel zal gaan op gezond verstand. We gaan regels opstellen, maar zullen onszelf en elkaar eraan moeten houden.
De ergometers zullen zo worden opgesteld dat er 1,5 meter afstand tussen zit. En omdat gecombineerd met de krachtsport er maar weinig personen in die ruimte kunnen zijn zal er in blokken worden getraind door groepen.
De kleedkamers, douches en toiletten gaan weer open, maar omdat ook daar de 1,5 meter afstand gehouden moet worden is de capaciteit aanzienlijk minder. Vraag wordt dus ook om zeker op drukke tijden die ruimtes alleen te gebruiken als het nodig is.
Kortom, wij gaan hard aan de slag om dit alles klaar te zetten, en zullen alles verwerken in het protocol, en de aanwijzingen. Informeert u zich, en bij twijfel: vraag het na!
Wij hebben er ongelofelijk veel zin in weer meer leden te mogen zien op onze mooie club, en ja er blijven vervelende maatregelen nodig. Maar onze core business, het genieten op het water in uw boot naar keuze, staat weer!

Namens het bestuur,
Gerrit Blom, voorzitter