MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Tot in de jaren zestig ging je een dagje roeien in een scheehouten wherry en stopte je onderweg voor een picknick. Dit type wherry’s blijkt daar uitermate geschikt voor te zijn omdat er veel ruimte aan boord is door het ontbreken van slidings. De laatste 30 jaar worden de werry’s steeds minder gebruikt. Velen zijn geëindigd in een brandstapel op de landtong.

Willem III bezit nog 8 vaarbare scheehouten wherry’s en heeft 5 privé wherry’s gestald. Deze oude vloot moet gebruikt worden om te blijven bestaan.
Daarom vindt op 14 juni, onder leiding van Pim Schimmel, alweer de 8e scheehouten wherrytocht plaats. De tocht begint bij Willem III waarna we door de stad naar de werf Het Kromhout aan de Hoogte Kadijk roeien. Daar stoppen we voor een picknick/borrel met zelf meegebrachte hapjes en drankjes om vervolgens na een uurtje weer terug naar Willem III te roeien en te genieten van een saladebuffet.

Heb je belangstelling om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar toercommissie@willem3.nl. Eind mei neemt Pim contact met je op om je aanmelding definitief te maken en het aantal personen te noteren, zodat een bootindeling kan worden gemaakt.

Details:
Vrijdag 14 juni
Verzamelen om 16.00 uur op Willem III. We zijn ongeveer om 19.15 uur weer terug op de vereniging.