MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Op 5 mei komt op diverse plaatsen in Amsterdam “verzet” aan bod. Bij roeivereniging Poseidon -onze buren- wordt die dag om 14 uur een lezing gegeven over de leden van Poseidon voor en in de oorlogsjaren.

Op 16 september 1907 werd roei- en zeilvereniging Poseidon opgericht, een club die niet m

eedeed aan de destijds gebruikelijke verzuiling van verenigingen (waar derhalve geen Joden toegelaten werden) en die geen ballotage toepaste. Iedereen was welkom, ‘introductie geoorloofd’.

Ab Stokvis, voormalig bestuurslid, vertelt iets over Poseidon voor en in de oorlogsjaren. Willem Mugge vertelt over het leven van Tobias (Tobs) Biallosterski, Poseidon-lid en Engelandvaarder. En Loes van Weezel vertelt over haar ouders die elkaar voor de oorlog op Poseidon hebben leren kennen.

Voor wie belangstelling heeft is meer informatie te lezen via deze link.