MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

In 2019 zullen we weer een Vogalonga organiseren. De Vogalonga is een roeiregatta, een tocht van 32 km door Venetië, voor het eerst georganiseerd in 1974 uit protest tegen de schade en vervuiling die wordt aangericht door het gemotoriseerde verkeer in Venetië. De tocht zal op Pinksterzondag 9 juni worden gehouden. Er nemen ongeveer 1500 vaartuigen aan deel, en de enige voorwaarde is dat het met eigen lichaamskracht wordt voortbewogen.

Je kunt je hiervoor opgeven, het liefst als ploeg maar alleen kan ook en dan delen wij je in een groep in. Wat organiseren wij: het verblijf (vr t/m ma), het transport van de boten en de aanmelding. Je moet zelf het vervoer naar en van Venetië organiseren. Als de boten per botenwagen aankomen in Venetië zorgen wij voor een plaats waar de boten van de botenwagen afgehaald en opgetuigd kunnen worden. Het is een teamgebeuren en we verwachten dan ook deelname aan het gehele proces.

Om een beetje idee te krijgen hoeveel mensen, dus hoeveel boten er mee willen is er een “vooraanmelding”. Je kunt aangeven of je echt definitief mee wil of dat je er sterk over denkt om mee te gaan. De vooraanmelding is t/m 15 oktober. De definitieve aanmelding zal zijn voor 1 december. Aanmelden via het emailadres: vogalonga@willem3.nl