MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Klaas van Hasselt    * 7 februari 1953    † 16 december 2017

Op 17 december  ontvingen wij het bericht dat Klaas van Hasselt is overleden.

Hij startte zijn roei-carrière als junior bij Willem III. Met Flip Bethe, Andre Zaalberg en Bob de Weert  roeide hij voor Nederland op de internationale wedstrijden in Ioannina, Griekenland, in de vier. Leendert van Dis was de coach. Daarna  heeft hij jarenlang succesvol gecoacht op Willem lll en een aantal jaren op Nereus. Langs de Bosbaan was Klaas bekend tijdens de wedstrijden. Ging het goed met zijn ploeg klonk er een fietsbel, ging het niet goed had hij een toeter. Vanaf 1989 tot 1995 was Klaas  Chef d’equipe bij de KNRB. Samen met Rob Robbers  begeleidde hij wat nu heet de onder 23 jarigen. Vanuit deze groep zijn veel medaillewinnaars op WK en Olympische Spelen voortgekomen. Klaas was goed om de liefde van de sport over te brengen, enthousiast en positief voor een ieder een goed woord. Na het roeien was Klaas betrokken bij de oprichting van de hockeyclub Athena. Het laatste jaar zagen wij Klaas weer veel op Willem lll, waar hij zich inzette voor het maken van het Lustrum boek van Willem lll. Klaas zijn plotselinge overlijden is ons overvallen, wij zullen zijn positieve verschijning enorm missen. Langs deze weg condoleren wij zijn partner Marijke, zijn dochter Kato, ouders  familie en vrienden met dit onverwachte en plotselinge overlijden.

Jos Compaan