MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Als roeikampioen heb je in Ouderkerk niet te klagen over aandacht. Nadat de senior-B-acht al prominent op de voorpagina van het Weekblad voor Ouder-Amstel was geplaatst na hun WK-overwinning in Plovdiv, Bulgarije,  eind juli, kwam de afgelopen week de Ouderkerkse sportwethouder Rineke Korrel met taart naar het huis van Ouderkerker Max Ponsen om hem te feliciteren.

En weer haalt Max de voorpagina. Zijn ploegmaten zijn er in indirecte zin ook weer bij, want op de taart van de wethouder staat een foto van de winnende acht.

Dit is het Weekblad voor Ouder-Amstel – oplage: 10.196 exemplaren – van 2 augustus. Met de acht, maar vooral een viering van de ‘gouden prestatie’ van de plaatsgenoot.

Max vliegt begin september terug naar Amerika, waar hij aan Boston University begint aan zijn derde studiejaar, op uitnodiging van Amerikaanse scouts die hem na het goud van de junioren-acht in 2015 in Rio de beurs en een plaats in hun universiteitsacht aanboden. Ook ploeggenoten Bram Schwarz, Michiel Mantel en Simon van Dorp studeren en roeien met een sportbeurs in de VS. Dit drietal zat afgelopen seizoen samen  in de acht van Washington University in Seattle, respectievelijk op slag, 7 en 6. Ondertussen blijven Max en zijn teammates flink in de weer in het WTC op Willem III, want meteen na aankomst in de VS wacht hen een 10km-test op de ergometer, met consequenties voor de bootindeling.

(foto’s Otto Over)