MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Fien van Westreenen en Birgit Cornelissen van De Maas zijn in het Belgische Hazewinkel op de Coupe de la Jeunesse de succesvolste Nederlandse roeiers geworden. De door Jet Rutgers gecoachte dubbeltwee haalde de enige twee Nederlandse medailles: zaterdag zilver en in de zondag-race brons.

Willem III was sterk vertegenwoordigd in de Nederlandse afvaardiging, met twaalf roeiers en vier coaches, behalve Jet onze nieuwe hoofdcoach Willem Stohr, Julien Rühl, en de net begonnen Tim Heijbrock, die eerder dit seizoen na een lange carrière stopte als roeier in de nationale selectie. Daarnaast waren er natuurlijk ook coaches van andere verenigingen die veel voor Willem III’ers deden, zoals Thomas Notermans van De Maas. (En vaste kracht Frans Goutier, W III’er uitkomend voor Nereus, moest verstek laten gaan vanwege een familieviering. )

Tim uiterst links met korenblauwe broek op deze Willem III-groepsfoto, met verder Willem Stohr, Pleun Bon, Lodewijk Tilanus, Fien van Westreenen, Olivier de Boer, Willem Stoop, Bouke Hoekstra, Jaap Worm, Jet Rutgers, Charlotte Russel, Florentine de Boer, Inez den Hond, Saartje van der Wurff, Ies Wiersma, Aaf Vos, Julien Rühl.  (Foto Studio Bart).

Fien links met Birgit Cornelissen, de Spaanse winnaars en de Britse bronzen 2x, zaterdag. Zondag waren de Britten twee en Nederland drie, ook achter de Spaanse ploeg. (foto Ellen de Monchy)

De Nederlandse ploeg werd zevende in het puntenklassement (van dertien). Groot Brittannië won, gevolgd door Italië.

(fve)