MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Meisjes 16 van Willem III hebben zaterdagmiddag afgetekend gewonnen in hun combinatie-acht op de Slotwedstrijden op de Bosbaan. Lodewijk Tilanus prolongeerde zijn reeks overwinningen in de J 18-dubbelvier door ook dit keer met zijn combinatie zonder overdreven veel moeite van begin af aan voorop te blijven.

Veel korenblauw in de finale van de Meisjes 16 8+. Willem III was ruim vertegenwoordigd in twee van de vijf ploegen. In de Amstel-combinatie met Anne Goorhuis, Rosemarijn Luteijn en Lauren de Hertog, en in de Leythe/Maas/Hemus-combi met Pleun Bon, Fien van Westreenen, Jet Zandbergen, Anne Kooijenga en Charlotte Russel (de slag kwam van Die Leythe, de 4 en de 5 van De Maas, het stuurtje van Hemus). Deze acht won met 19 seconden voorsprong op nummer twee. De W3/Amstel-combinatie raakte achterop en kwam ondanks hevige strijd als laatste binnen.

De juniorenvier met Thomas de Hertog werd in het Eliteveld mooi tweede, vóór veel studentenploegen. De vier is geformeerd uit de Junioren Holland Acht die naar het WK in Litouwen wordt uitgezonden, begin augustus, en die zondag in het Elite-achtenveld start.

Thomas Hogeboom, junior-af, leverde een sterk staaltje door met zijn boeg van Vidar als tweede te finishen in de Lichte Development 2x. En: drie kwartier later zocht Thomas, nu met een boeg van Skøll, de confrontatie met het Eliteveld in de 2x. Ondanks de onverminderd krachtige en gretige haal kwam hij hier als zesde binnen.

De Slotwedstrijden, georganiseerd door de Studentenroeifederatie, zijn de traditionele afsluiting van het reguliere nationale 2k-wedstrijdprogramma. Hierna gaan alleen selectieploegen nog een tijdje door, op de Coupe de la Jeunesse, Wereldbeker-, en WK-toernooien.

Zondag gaan onze junioren en senioren weer op jacht naar winst op de tweede en laatste dag van de seizoensafsluiter.