MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Paul Hartog heeft afscheid genomen als hoofdcoach van Willem III, en het stokje overgedragen aan Willem Stohr. Paul leidde gisteren voor de laatste keer de coachvergadering en overhandigde aan Willem symbolisch de sleutel van de bestuurskamer. Willem is door hem voorgedragen en door hem ingewerkt als zijn opvolger.

           

Paul (66, in november vorig jaar gepensioneerd als directeur van de boksbond) heeft een onnoemelijke staat van dienst op Willem III, en is daarvoor in maart ook onderscheiden met het erelidmaatschap.  Hij coacht al tientallen jaren, en hij blijft dat ook doen, zei hij vanavond. Hoofdcoach is hij bij elkaar dertien, veertien jaar geweest, verdeeld over drie perioden.

In al die jaren heeft al vele kampioenen naar het erepodium geleid, het afgelopen seizoen was het weer flink raak met Nationaal Kampioenen bij zowel de jongens- en de meisjesjunioren. Qua prestaties – dat is niet het enige waar Paul zich op richt – waren de juniorenachten een hoogtepunt: samen met WJ de Widt bracht hij de nationale jongensacht met veel Willem III-roeiers aan boord naar de finale in 2013, zilver in 2014 en goud in 2015.

Eerder coachte hij Tim Heijbrock naar de top. En hij haalde Tim de afgelopen maand, nadat die was gestopt als ‘roeiprof’ binnen als juniorencoach. Mooi hoogtepunt was ook de opleiding van eigen kweek Pepijn Aardewijn, winnaar van de Skiffhead en winnaar van zilver op de Olympische Spelen in 1996 in de lichte dubbeltwee met Maarten van der Linden. Maarten was bij Pauls benoeming tot erelid aanwezig in de sociëteit om te vertellen dat hij juist door Pauls losse, vriendschappelijke benadering – hard presteren en hard ontspannen – het plezier in het roeien en de zin in medailles op topniveau had weten te houden.

De juniorenafdeling heeft onder Paul een machtige impuls gekregen. En een van de mannen die hem daarbij heeft geholpen, is Willem Stohr, nu zijn opvolger.

Willem, oud-juniorwedstrijdroeier bij de Roosendaalse, oud-coach van Theta, werd in 2011 coördinator van het jeugdroeien op Willem III. Hij trok al snel ook de junioren naar zich toe. Hij stimuleerde op W3 onder andere de regiocompetitie – voor degenen die niet meteen heel vaak willen trainen zoals de wedstrijdroeiers. En hij is een bevlogen wedstrijdcoach, het afgelopen seizoen langs de Bosbaan en op Willem III verder ingewerkt. Vanaf het nieuwe seizoen, begin september is hij onze man in de wedstrijdafdeling. 

Contact Willem Stohr: willemstohr@gmail.com. Telefoon: 06-36258629.

(tekst fve)