MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Nederlandse senioren-B mannenacht heeft goud gewonnen op het WK in Plovdiv, Bulgarije. Ze versloegen de Roemenen (2e), de Britten (brons), de Amerikanen, de Duitsers en de Oekraïners op vergelijkbare wijze als vorig jaar in Rotterdam: praktisch van begin af aan op kop, in een soepel en vastberaden ritme de voorsprong uitbouwend naar driekwart lengte (vorig jaar was dat nog ietsje meer).

‘Onze jongens’ – met W3’ers Lex van den Herik,  Simon van Dorp, Michiel Mantel en Max Ponsen aan boord en met coach Willem Jan de Widt – hielden in een constant tempo 38 de frenetiek aanvallende Roemen – tempo 43, oplopend naar 46 in de laatste 500! – ruim op afstand: 5.29, waar ze in de heat donderdag zelfs wonnen van het veld in 5.23.

                

Supporters te water na de finish.                                           De winnaars achter de NL vlag bij de prijsuitreiking. 

Ook lichte skiffeuze Marieke Keijser en de vrouwenvierzonder (Meester, Clevering, Florijn, Beeres) roeiden naar goud in het warme Bulgaarse water. De lichte vrouwendubbelvier Veldhuis-Verkuil-Hochstenbach-Veldhuis won zilver.
De door WJ de Widt gecoachte jonge vierzonder met Rik en Ralf Rienks, Haye Dijkstra en Jacob van de Kerkhof werd vierde.
Nederland eindigde met drie goud en één zilver tweede in het medailleklassement, vóór Groot Brittannië (2-2-1) en achter Italië (vijf goud, drie zilver, twee brons).
(foto’s Anja van den Herik, tekst fve)