MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De gemeente Amstelveen is akkoord met de sloop van café De Zwarte Kat, en de bouw van twee woningen op die plaats. Of roeiers hun eeuwenoude mijlpaal en keerpunt definitief gaan verliezen, is nog afhankelijk van het provinciebestuur, meldt dagblad Het Parool zaterdag.

De cafébaas wil na ruim veertig jaar met pensioen en zijn bezit te gelde maken. Horeca op een nabijgelegen golfbaan schijnt de loop uit het café (?) te hebben gehaald.

Het café heet (De Zwarte) Kat sinds in 1646 de nieuwe eigenaar Gerrit Kat de zaak zijn naam gaf (‘In de Kat’) en een gevelsteen met een zwarte kat liet inmetselen. Het buurtschap eromheen is naar de herberg vernoemd, schrijft Patrick Meershoek. Het huidige gebouw is pas na de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen, en staat een stukje af van de plaats van de oude herberg.

Het café halverwege Ouderkerk en Nes aan de Amstel is een traditioneel keerpunt voor (wedstrijd)roeiers, op ongeveer achtenhalve kilometer van Willem III (en elf van De Hoop), al gaan sommigen dan nog een stukje door.

Zie: http://www.parool.nl/amsterdam/eeuwenoud-cafe-de-zwarte-kat-wordt-gesloopt~a4505252/.

Ook: http://www.cafedezwartekat.nl/ voor een indruk zoals je het café nooit vanaf het water te zien krijgt. Vergeet het filmpje Een gewone doordeweekse dag onder ‘downloads’ niet.