MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Een hoogwerker heeft de airco van het W3TrainingsCentrum op het dak van de nieuwe loods getild. Monteurs hebben de apparaten verankerd op het dak. Verplaatsing was nodig, omdat de sporters soms geen (verse) lucht meer kregen.

        

De enorme gele kraan tilt het losgeschroefde metalen gevaarte op het dak van de ‘nieuwe loods’. Daar wordt de apparatuur aangesloten en verankerd.

De airco was in het bouwplan van een paar jaar geleden binnen opgehangen. Daar koelde hij dus wel, maar blies de warme lucht, zoals een koelkast ook doet, uit aan de achterkant, in dezelfde ruimte. Dat werkte niet goed.

Het probleem werd vlot herkend doordat van ons krachthonk intensief gebruik wordt gemaakt. De krachttrainingen van Willem Jan de Widt en de familie Robbers worden druk bezocht, en deze mannen richten hun uitputtende schema’s vooral op menselijke prestatieverbetering, niet op het broeikaseffect.

Een oude man die voorbijkwam: ‘Wij hadden vroeger geen airco.… ‘

Deze oude man heeft wel een punt. De ‘jonge generatie’ krijgt de airco voor niks in zijn basispakket, en klaagt over de lucht! Onbegrijpelijk voor karakters die de oorlog hebben meegemaakt. Deskundigen zeggen: opvoeden helpt hier niet, alleen aanvaarden.

Bij-feit: de vrijgekomen ruimte, waar ook de snoepautomaat is weggehaald, wordt gebruikt voor een nieuwe kast, waar onder andere de cox-box-kluisjes in verwerkt worden.

(foto’s Vincent van Zomeren, info EdeB, tekst fve)