MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Magnum wordt een week uitgesteld, van 20 naar 27 augustus. Dat is noodzakelijk doordat er tussen woensdag 16 en maandag 21 augustus liggers geplaatst worden ten behoeve van de brug over de Gaasp voor de A9, wat lang oponthoud betekent. Deze week vinden vergelijkbare werkzaamheden plaats, en blijkt de afsluiting voor de scheepvaart anderhalf uur te duren. Dat is in het begin van zo’n lange tocht niet te doen, en dus is de enige mogelijkheid de tocht uit te stellen.

De Magnum voert via Driemond en Weesp over de Vecht naar Nieuwersluis, en via Loenersloot, Abcoude en Ouderkerk naar Willem3, bij elkaar 58 kilometer.

Het is geen wedstrijd, wel zijn er punten te verdienen voor het marathonklassement. Willem III’ers snel inschrijven: er zijn traditioneel veel deelnemers van buiten, die boten van ons reserveren.  Opgeven per ploeg en boottype. Kosten €10,- p.p., op NL 75 RABO 0106 6517 57 onder vermelding Magnum 2017 en naam.

(informatie Marianne Nooitgedagt)