MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De derde wedstrijd in de regiocompetitie, zaterdag 10 juni bij RIC, was een triomf voor Willem III

qua plezier en overwinningen, zegt de verslaggeefster. Zij was te laat voor de wedstrijd en zelfs voor de taart, maar ze was onweerlegbaar in haar conclusie: wéér de beste tijd geroeid, wát een vrouwen!

Onverwacht is er over het weekeinde een bericht opgeborreld van een tot nu toe ondergeschoven verslaggever. Wij plaatsen zijn woorden zonder meer:
‘Het was een ontzettend leuke wedstrijd; we hadden goed weer, er deden elf teams mee, en bovenal: het was behoorlijk spannend… Vooral in de categorie gladde-vier en C4! Hopelijk een mooie reclame om het aantal deelnemende teams nog te laten stijgen.
‘N.a.v. vragen van twee gemengde teams nog even dit: bij gemengde teams volgen we voor de categorie-indeling de KNRB-regel. En die houdt in:  een ploeg wordt als MIX-ploeg ingeschreven als de helft (of meer) van de ploeg uit vrouwen bestaat. De stuur wordt hierbij niet meegerekend.
Dus een C4-ploeg met als roeiers drie heren en een dame wordt ingeschreven als Herenploeg.’
Waarvan akte.
Hier nog een keer de winnende ploeg. Ze varen onder de naam De Sneeuwwatjes, en heten Femke van Heuningen, Wieke van Buuren, Samantha Sipos en Marjolein Vleugel. De naam van de stuurvrouw hebben ze niet vermeld.
Wij wijzen iedereen ten overvloede op de  website www.regioroeien.nl. ‘Boordevol info, en van de afgelopen wedstrijd staan er zo’n honderd sfeerfoto’s.’
(Foto en informatie: Ellen van den Broek, Chris.)