MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Fien van Westreenen heeft vanmiddag tijdens de Koninklijke Holland Beker op de Bosbaan de Junioren-dubbeltwee gewonnen met haar boeg van De Maas. Het duo had meer dan acht seconden voor sprong op nummer 2. David van Velden plaatste zich in de Junioren-skiff met een tweede plaats in de heat voor de halve finale, morgenochtend. Dit is een hoofdnummer van de wedstrijd en telt zestien inschrijvingen. David klokte de vierde tijd overall.

Willem Jan de Widt had succes met ‘zijn’ combinatie-vierzonder met de broers Rik en Ralf Rienks op slag en boeg, en een middenschip van Nereus en Triton. Ze verpletterden het senior-B-veld in een winnende tijd van 5.54,8, 25 seconden voor op RIC-combinatie en een Australische ploeg uit Sydney daar weer achter.

Paul Hartog boekte een coach-succes buiten de eigen club, door een overwinning van zijn pupil Obbe Tibben van ’t Diep, in de lichte senior-B-skiff. Hij won in 7.13, tien seconden voor op nummer twee. W3’er Thomas Hogeboom werd vierde in deze race.

Onze junioren Naomi Visser en Pleun Bon roeien vanmiddag tegen elkaar in verschillende combinaties, tijdens de finale dubbelvier. Bij de jongens komt Lodewijk Tilanus in actie in de dubbelvier. Miguel Overzier start in de senioren-B-skiff.

Zaterdagmiddag zijn er ook de juniorenachtenfinales, waaraan de juniorenachten met Thomas de Hertog (KNRB) en met Ies Wiersma (Hemus) meedoen. (16.24 uur).

Bij de senior-A-achten varen Koen van den Herik en Jaap de Jong op slag van een Nereus/Triton-combinatie tegen de senioren-B-Holland Acht met hun oude ploegmaten uit de juniorentijd, onder wie vier Willem III’ers. (16.36 uur.)

Senior Marleen Verburgh werd vanmiddag tweede in de tweezonder op 7 seconde van Nereus/Tromp. Zij start om 16.30 uur nog in de acht, als lid van de KNRB-selectie. Willem III heeft verder nog vertegenwoordigers in de Project 2020-Silvia-acht.

Voor de deelnemers zie Inschrijvingen Holland Beker.

De loting en uitslagen zie Uitslagen Holland Beker (Als u klikt op ‘per club’ en daarna ‘Willem III’ krijgt u de resultaten van onze roeiers.)