MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Ies Wiersma en Miguel Overzier hebben vandaag de ARB  gewonnen in de Beginners dubbeltwee. Tussen het Junioren NK door waren er op de Bosbaan de ARB-wedstrijden, waaraan de junioren trouwens ook meededen in de niet-NK-nummers. Er doen zaterdag en zondag veertig ploegen met Willem III’ers mee aan het toernooi.

Ies Wiersma won ’s ochtends ook zijn heat in de J 18-skiff (en verwees in die wedstrijd Marten Steketee naar de tweede plaats. Max Roell werd derde in zijn heat. Miguel werd vijfde in de Gevorderden-skiff.

Sjoerd Scheper won zijn heat in de J 16-skiff.

Lotte Pronk werd tweede in de finale Gevorderden-skiff, op 2 seconden achter Skadi. Benita de Man van het Project Tokyo 2020′, en ook lid van W3, werd 4e.

Marleen Verburgh, vorige week winnaar van brons op het EK in Tsjechië, werd in dezelfde combinatie nu 2e , achter een Skøll-combi. Hermijntje Drenth werd in haar combinatieboot derde.

NK-finales zondag:

14.42 uur: M 18 dubbeltwee, 14.52 uur: M 16 dubbeltwee, 16.06 uur: J 18 dubbeltwee, J 16 dubbeltwee. Plaatsingen nog niet bekend.

18.03 uur: finale M 16 8+. Geplaatst: W3-combi met Fien van Westreenen op slag, en zeven roeisters van De Maas en Die Leythe. Ook in de finle een W3/Amstel-combi, met Rosemarijn Luteijn en Lauren den Hertog.

18.38 uur: finale Junioren Holland Acht, zonder voorwedstrijd geplaatst, met Willem III’ers Marten Steketee, Floris Klein Obbink en Max Roell.

18.43 uur, finale M18 8+. Geplaatst, van W3: Inez den Hond, Naomi Visser.

ARB zondag:

Marleen Verburgh vaart zondag in het tweezonder-veld met Annemarie Bernhard van Orca op slag (voorwedstrijd, 11.18 uur), en komt daarin ook weer Hermijntje Drenth tegen, die met Kyra de Vries van Orca op boeg vaart.

Vanaf half twee de wedstrijden van de Jongens 14 en Meisjes 14 in de skiff.

18.28 uur: Finale Dames Elite-acht (geen voorwedstrijd): Silvia-combinatie, met W III-lid Hermijntje Drenth. De acht strijdt tegen twee Nereus-boten en een van Laga.

Thomas de Hertog start in de jonge KNRB-Elite-acht. Thomas haalde op het eerdere junioren-NK in de Jongens 18 tweezonder zilver, met Lodewijk Tilanus.