MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Terwijl de wind de takken van de bomen rukte, werd doorgewerkt aan de gevel van het clubgebouw. Na de schoonmaak van de bakstenen – zure regen, inzeilende meeuwenflatsen – was het de beurt aan de belettering ‘R.V. Willem III’. Geschuurd, gepoetst, en dan in de zilveren Hammerite-metaallak. Het aangezicht weer opgefrist, voor de viering van 135 jaar Willem III, de komende zomer!

Tijdens de schoonheidsbehandeling – in 1982 was Willem voor het laatst op controle geweest – moest een tand worden getrokken, die los in het gebit zat. Willem III is even Willem I I, tot de ijzeren deugniet is gepolijst en teruggeplaatst, en het weer gewoon is wat het is: Willem III, onze naamgever: ‘Koning Gorilla’, de gehate lomperik die tijdens zijn regeerperiode de monarchie naar het randje van de afgrond bracht.

Op een bepaalde manier een geuzennaam, lees daarover het jubileumboek dat op 16 september wordt uitgebracht!

In de luwte van de gevel en met luchtsteun van het overkragende dak werkt Frans van Zomeren door aan de renovatie. In de namiddag zijn alle letters en de drie Romeinse I’s (enen) al bijna klaar voor de beurt met de zilverlak.

(info Otto Over, tekst & foto’s fve)