MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Update: gewijzigde tijden M8+, zaterdag.

Willem III is komend weekeinde alom tegenwoordig tijdens de Koninklijke Holland Beker op de Bosbaan. Onze nationale juniorenkampioenen starten in de skiff, de dubbeltwee en in vieren. Bij de senioren zijn we op één of andere manier aanwezig in alle drie KNRB-mannenachten, en in twee vrouwenachten: de KNRB-acht met Marleen Verburgh, en de Project 2020-Silvia-acht.

Vooral bij de mannen is er hoge voorspanning over het naderende boord-aan-boordgevecht om het Open Nederlands Kampioenschap tussen de Holland Acht – brons op de OS in Rio- en de senioren-B Holland Acht, vorig jaar wereldkampioen. (Start zondag 17.12 uur, voorwedstrijden 10.40 en 10.45 uur.)

De B-acht – jonger dan 23 jaar – traint voor het WK onder 23 in Bulgarije, in juli, vanuit Willem III. Coaches: Willem Jan de Widt en Diederik Simon. Bij de roeiers vier oud-junioren van ons. In de Holland Acht zit onze oude bekende Tone Wieten. De derde KNRB-acht is een junioren-acht met Thomas de Hertog op 4. Ies Wiersma zit op boeg in een Hemus-acht. (En we herkennen oud-W3’er Jiri de Vos op boeg bij Proteus.)

O ja, ook aan de start: een Australische en een Amerikaanse acht… die misschien wel harder gaan dan onze protegés! Vrijdagavond: nog een Schotse acht erbij. Nu een echt toernooi.

De strijd om het Open NK bij de vrouwen wordt niet alleen een onderling gevecht tussen de twee bondsachten, maar ook een spannend meetmoment voor de Silvia-acht, de vrouwen die onder de vleugels van Nico Rienks proberen te worden uitgezonden naar de OS van Tokio in 2020. Verder: twee Amerikaanse achten (uit Boston) en een Australische combinatie.

De achtenfinales om het Open NK, ook die van de lichte mannen, starten zondag 17.06, 17.12, 17.18 uur.

Zaterdagmiddag zijn er ook de juniorenachtenfinales, waaraan de juniorenachten met Thomas (KNRB) en met Ies (Hemus) meedoen. (16.24 uur). Er zijn ook seniorenachtenwedstrijden, maar min of meer een oefenpotje voor de NK-wedstrijden op zondag.  Een Nereus/Triton-combinatie met Koen van den Herik en Jaap de Jong op slag vaart alleen de race op zaterdag. Door meerdere aanmeldingen zijn er voorwedstrijden ingelast. Finale 16.48 uur.

Juniorenfinales zaterdag vanaf 13 uur. De voorwedstrijden beginnen zaterdag om half negen, zondag om 8 uur. Behalve de roeiers zijn daar dan ook: onze juniorencoaches. Het hele weekeinde in touw! Paul Hartog, Willem Stohr, Jet Rutgers, Wouter Overhaus, Gudrun Kremeier, Irene Dousma, Frans Goutier. Van wie wij ook weer mooie foto’s (mét namen!) hopen te ontvangen.

Voor de deelnemers zie Inschrijvingen Holland Beker.

De loting en uitslagen op www.hollandbeker.nl (loting volgens opgave vanaf vrijdag 18 uur, uitslagen zaterdag.)