MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Tim Heijbrock gaat de Willem III-combinatie Jongens 18 coachen. Tim, in 2007 zilver in de lichte skiff op het senioren-B-WK, in 2012 en 2016 op de Olympische Spelen, is gestopt met de fulltime-wedstrijdsport en begint aan een carrière als coach. Eminence grise Jan Klerks, oud-bondscoach, stoomt hem klaar.

Frederick Timothée Heijbrock (Tim). Geboren 28 oktober 1985 in Naarden, opgegroeid in Almere. Roeide voor Willem III, Pampus, Cornelis Tromp, Skøll.   

Dit is Tim (in het wit-blauw) na het winnen van brons in de lichte skiff op het NK op 23 april. Hij maakte toen een vastberaden rentree in de skiff na het uiteenvallen van zijn olympische ploeg, de vier. Die ploeg ging naar Rio na een met de luimen van de opspelige tweeling-Muda geplaveide lijdensweg. Ze stegen hoog (de Muda’s haalden het niet) en werden toen toch maar elfde. (In de vier met Tim: Jort van Gennep, hierboven links, Joris Pijs, en Björn van den Ende).

Toen verloor ook nog het nummer lichte-vier zijn internationale status. (Björn van den Ende schoof door naar de zware mannen, bij wie hij inmiddels een plaats heeft veroverd in de Holland Acht.)

Tim haalde in de skiff zilver op het WK<23 in 2007 – Paul Hartog was toen al zijn coach -, werd in 2008 tweede op de Wereldbeker I en derde op de Wereldbeker II, haalde de Olympische Spelen 2012 door een tweede plaats op het Olympisch Kwalificatioetoernooi in Luzern, en bereikte ook de OS 2016 met de lichte 4-. Hij heeft een hbo-studie Voeding & Diëtiek afgerond.

Tim: ‘Ik ben mijn A-status kwijt, en toproeien kun je niet doen als hobby. Ik ben op zoek naar werk, zoveel mogelijk in het roeien.  Zolang ik kan en zoveel als ik kan, coach ik als vrijwilliger. Ik ben nog ongeveer anderhalve week met Jan Klerks bezig met de lichte mannendubbeltwee. Daarna begin ik met de jongensvier, op weg naar de Coupe.

(‘De vier’ is de J18-4x, nationaal kampioen, een combinatie met W3’er Lodewijk Tilanus. De Coupe de la Jeunesse is de Europese twaalflandenwedstrijd, dit jaar van 28 tot en met 30 juli.)

(fve)