MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Ook de Jongens 18 4x en de Jongens 16 4x wonnen gisteren hun wedstrijden tijdens de landelijke finales van de competitie voor Jeugd- en Junioren op de Bosbaan. Deze competitie omvat regionale wedstrijden, maar heeft een landelijke finale. Gisteren werd die verroeid tegelijk met de Orca Competitie Slotwedstrijden. Er waren een paar raadsels, die coach Julien Rühl hieronder toelicht.

De snelsten: J18, Noah Hitzhusen, Max van der Wurff, Bas Jansdam, Bastiaan Mozes en Pim de Groot.

En de Jongens 16 4x. Ja, Marnix Broersma, Michiel Aris, Thomas van Lieshout en Tom Flendrig wonnen.  Helaas waren bij het nemen van de foto Marnix, Michiel en Tom al vertrokken. Thomas staat daarom voor de gelegenheid op de foto met Pim, die ook wel eens is ingevallen bij de J16. De jongen met het rode shirt vult de compositorische leemte aan de linkerzijde van het beeld.

Dan was er nog wat raars: de vieren wonnen, maar roeiden zondag helemaal niet in vieren, doch opgedeeld als dubbeltweeën.

Coach Julien Rühl legt uit: ‘De competitie van het district Noord-Holland (DiNHo) is een competitie in dubbelvier (meer ervaren roeiers) en C-4 (meer onervaren roeiers). Voor de landelijke finale gisteren had Orca om een of andere reden bedacht dat de ervaren viertjes in tweemaal een dubbeltwee zouden starten. Eentje ’s ochtends en eentje ’s middags. Het gemiddelde resultaat van de twee tweetjes werd dan als eindstand genomen, waarbij Willem III dus overall won. Alleen de middagrace van de J-16 werd verloren, maar deze ploeg was gemiddeld met de andere W3-J-16 twee nog steeds beter dan de nummer twee. Vrij ingewikkeld toch?’

Ja, en dank je voor de uitleg.

(Foto’s Julien Rühl, tekst fve)