MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De junioren van Willem III zijn vanmiddag op de Bosbaan in vier nummers nationaal kampioen geworden. De Jongens 16 in een helemaal-Willem 3-dubbelvier, de Jongens 18, Meisjes 16 en Meisjes 18 in combinatie-dubbelvieren.

Onze Jongens 16 domineerden hun veld in de 4x.  Olivier de Boer, Bouke Hoekstra, Willem Stoop en Jaap Worm leidden vanaf de start en roeiden zich in het middenstuk op meerdere lengtes voor de rest. De triomf werd nog groter doordat de tweede W3-ploeg, met slag Julius van Hulst van De Hertog, en Cas Simons, David van Velden en David Verboom van Willem III, zich vanuit het achterveld in de tweede kilometer op indrukwekkende wijze naar een derde plaats trapten.

Onze Meisjes 16 in de 4x – de succesvolle twee Fien van Westreenen en Pleun Bon in een combinatie met De Maas – finishten ook met grote voorsprong: 22 seconden op nummer 2, een Willem III-ploeg van Jet Zandbergen (slag), Charlotte Russel en Anne Kooijenga met Kiene Remijn van De Amstel.  

De Jongens 18 4x werd gewonnen door de Maas/W3-combinatie met Lodewijk Tilanus aan boord. De combi W3/Amstel met Floris Klein Obbink en Max Roell werd derde in de B-finale.

De Meisjes 18 4x : Naomi Visser won met overmacht (22 seconden op nr 2, de Maastrichtse) in haar combinatie met De Maas. Aaf Vos, Inez den Hond en Saartje van der Wurff werden derde, met een roeister van Gouda op slag.

Op het Junioren NK Groot streden vandaag jongeren in de leeftijdsklassen 15/16 en 17/18 jaar om het Nederlands Kampioenschap Junioren in vieren. Zondag gaat de strijd in tweeën en achten.

Het Junioren NK in de skiff en tweezonder is eind april verroeid. Daar haalden Fien van Westreenen en David van Velden zilver in de skiff, en Lodewijk Tilanus en Thomas de Hertog zilver in de J18-tweezonder.

De volledige loting en uitslagen via: NK Jr en ARB.