MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Thomas de Hertog, Lodewijk Tilanus en Naomi Visser zijn vandaag eerste geworden in hun wedstrijden op de Koninklijke Holland Beker.  Fien van Westreenen trok al eerder op de dag blik.

Naomi Visser (tweede van links, het Salland-pakje is om uniformiteitsverplichtingen) heeft op de eerste dag van de Holland Beker de junioren-dubbelvier gewonnen met haar Amstel/Salland-combinatie, met meer dan 18 seconden voorsprong. Pleun Bon werd derde als W3’er in een Maas-ploeg.

Lodewijk Tilanus won zijn finale junioren-dubbelvier, op 2 in de Zwolsche-combinatie waarmee hij al Nederlands kampioen werd. De voorsprong op de Tromp-vier was 6,5 seconden. Floris Klein Obbink (slag) en Max Roell (boeg) werden derde in hun combi.

Thomas de Hertog won de junioren-achtenrace op 4 in de KNRB-selectie. Ze moesten stevig aanzetten om de Schotse ploeg voor te blijven (op 1,3 seconde). De Hemus-ploeg met Ies Wiersma op boeg kwam 18 seconden later binnen.

Inez den Hond, Florentine de Boer, Aaf Vos en Saartje van der Wurf eindigden als tweede in het junioren-vierzonderveld.

Fien van Westreenen trok vroeg in de middag al blik, in haar dubbeltwee-combinatie.

Senioren

De Silvia-vrouwenacht, het project waarmee Nico Rienks uitzending naar Tokyo 2020 probeert af te dwingen, lag vanaf de start een kilometer voor op de KNRB-selectie (met Marleen Verburgh aan boord). Toen kwam de bondsacht voorbij, liep uit en finishte met een voorsprong van meerdere lengtes (7 sec.)

Iets meer achterstand dan vooraf gehoopt, zeiden Nico Rienks en zijn rechterhand Rob Robbers. De nederlaag weten ze aan ‘de techniek’ in het door stevige meewind onrustige water. De Silvia-acht, thuis op Willem III, bestaat uit lange vrouwen, deels aan het project begonnen zonder enige roeiervaring. Maar het ontbreken van een zichtbare extra krachtimpuls toen de acht werd ingelopen, was niet volgens plan. Nico: ‘Als je op de kilometer voor ligt, moet je proberen te forceren.’

Marleen Verburgh werd vanmiddag vóór de achtenrace tweede in de tweezonder, op 7 seconde van Nereus/Tromp.

Lotte Pronk is door een overwinning in de herkansing door naar de halve finale senior-A-skiff, morgenochtend. Lotte werd vanmorgen vierde in haar heat, vanmiddag was ze seconden sneller.

De krachtmeting bij de senior-A-achten leverde geen spannende race op. De verhoudingen lagen vanaf de start vast: de senior-B-Holland Acht – vorig jaar wereldkampioen, vier W3’ers aan boord – leidde vanaf het begin en won in 5.31,5. De Nereus/Triton-combinatie met Koen van den Herik en Jaap de Jong op slag kwam geen moment in de buurt en werd derde, op anderhalve lengte licht (6 sec.). Daartussenin de Amerikaanse universiteitsacht uit Berkeley.

De loting en uitslagen zie Uitslagen Holland Beker (Als u klikt op ‘per club’ en daarna ‘Willem III’ krijgt u de resultaten van onze roeiers.)