MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Als vierde over de finish en toch blik! Dat gebeurde zondag de W III-combinatie in de finale van de gezamenlijke achten van de J 16 en J 18. De constructie van deze wedstrijd was zo ondoorzichtig, dat we het gisteren niet doorhadden, de prijsuitreiking misten, de opgestuurde overwinningsfoto niet snapten en niet plaatsten. Bij dezen hopelijk rechtgezet, met dank aan de uitleg van NK-Junioren-wedstrijdleider J.M.A. de Bruijn.

Willem III/Tromp/RIC/Naarden roeide 6.31 en werd vierde. De Hemus-combinatie won in 6.04 en werd Nationaal Kampioen J18 8+. RIC-combi werd tweede, een W3-J 18-combinatie derde.

Einde-verhaal voor onze Jongens 16? Neen. Want ze waren drie seconden sneller dan de J 16-ARC-combinatie, vijfde, en de enige J 16-tegenstander.

Dus de acht met Olivier de Boer,  Jaap Worm en Sjoerd Scheper op boeg, 2 en 3, en met Joost van Asperen aan het stuurtouw boekte een reglementaire overwinning in deze geïmproviseerde race!

Geachte Wedstrijdleider, geachte heer De Bruijn, hoe zat het?

‘Omdat het veld J16 8+ te weinig inschrijvingen had (na sluiting inschrijvingen slechts één: de ARC-combinatie), was het veld aanvankelijk geannuleerd. In overleg met de desbetreffende ploeg voor loting is er vervolgens besloten het veld alsnog te verroeien in dezelfde heat als de J18 8+. Dit is geen samenvoeging geweest: de velden J16 8+ en J18 8+ zouden beide los verroeid worden. De deelnemende J16 8+ zou dus sowieso een blik behalen in het eigen veld. Gedurende het weekend heeft zich nog een tweede ploeg bijgeschreven (de Willem III-combinatie), met toestemming van de ARC-combinatie. Uiteindelijk is de heat dus verroeid met 6 ploegen, waarvan 4 in het J18 8+ veld (deelnemend aan het NK) en twee ploegen in het J16 8+ veld.’

Was getekend: J. de Bruijn, Wedstrijdleider ARB Bosbaanwedstrijden / Aegon NK Junioren 2017.

Vanmorgen bleek dat de KNRB de hele uitslag van de wedstrijd kwijt is! De wedstrijdleider heeft de roeibond daarop geattendeerd. Gelukkig staat de uitslag nog op time-team.nl.

Hoe ingewikkeld kan een roeitoernooi zijn…? De toeschouwers hadden het lastig, de roeiers zullen er hopelijk geen hinder van hebben gehad.

Ondanks de honderden boten die in een wirwar van wisselende combinaties meededen, en daarbij de harde wind die schuin over de baan joeg met time-trials als gevolg, verliep het toernooi als een zonnetje. Als er een start een minuut later begon, was het veel.

 

(Foto: Jet of Willem, tekst fve)