MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Op 20 augustus is de Magnum, een roeitocht van 58 km.

en onderdeel van de KNRB-Marathonkalender. Traditioneel doen er vooral verenigingen van buiten Amsterdam aan mee, en die gebruiken meestal boten van ons. Willem III’ers die willen inschrijven moeten daar dus niet te lang mee wachten, anders zijn de favoriete boten bezet.

De Magnum is een mooie tocht via Driemond, Weesp en over de Vecht naar Nieuwersluis, en dan naar Loenersloot, Baambrugge, Abcoude en langs Ouderkerk aan de Amstel weer terug naar de Amstel en Willem3. De Magnum is geen wedstrijd, maar telt vanwege zijn lengte (> 50 km) mee voor het marathonklassement, waarin de prestaties/punten van deelnemers aan meerdere marathons worden bijgehouden. Bij elkaar zijn het jaarlijks zo’n twintig roeimarathons, met de Elfstedentocht en de Ringvaart Regatta als bekendste.

Als je mee wilt doen graag opgeven per ploeg en in wat voor soort boot. De kosten zijn €10,- p.p. Over te maken op NL 75 RABO 0106 6517 57 onder vermelding Magnum 2017 en je naam.