MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Een zwaar beladen schip aan verhalen, rubrieken en onderzoekuitslagen ditmaal in uw favoriete, en enige, clubblad.

De lading bestaat uit een Woord van de Voorzitter met een prachtfoto uit het verleden als amuse en daarna een kruidig bereid voorgerecht, ook wel bekend onder de noemer GOLFBREKERS. Waarin ditmaal: een godsdienstwetenschapper die ons woensdagavond-eetgedrag evalueert; op de Lentetocht wordt teruggeblikt.

Meerkoeten, zwanen en eenden komen langs dobberen en ook Maarten Koning is erbij – de hoofdpersoon uit Het Bureau.

Daarna komen de hoofdgerechten op tafel, die worden afgewisseld met de rubrieken van onder meer matcom Ewoud, fysio Thera, columnist Bas en archief-Saskia. Ook komen we weer Uit de Kast en leggen we ons oor te luisteren, en laten we onze blik rusten op twee leden in Wij Willem III. De lange verhalen gaan ditmaal over My-fleet, ons digitale botenafschrijfsysteem, de verantwoordelijke instanties die zorgdragen voor de Amstel, uw meningen over ‘het clubblad op papier of digitaal’, en we hebben een afscheidsartikel over Floris-Jan Sicking – Flor – jarenlang lang onze zondagmiddag-skiff-instructeur.

In een Ingezonden Mededeling leest u meer over het aanstaande Lustrum (135 jaar). Houd 16 september vrij, mensen!

Als toetje hebben we de agenda van Ernst die wordt voorafgegaan door de notulen van de ALV van maart 2017 (de laatste van scheidend secretaris Els Jorritsma).

O ja, tot slot, al staat de column vrijwel aan het begin: Ferry bericht ons over zijn nieuwe inzichten aangaande zijn afgenomen roeizin na 17 jaar peddelen.

Dit nummer dat vandaag naar de drukker gaat komt voor de laatste maal uit de door zwarte inkt getekende knuisten van drukker Gerard Bottelier. Hij ‘vertrekt’, ergo: is ontslagen. Wij betreuren dat, aangezien wij aan Gerard een goeie hadden. Een betrouwbare compaan, harde werker, eentje uit het vaatje: niet lullen maar poetsen en: praatjes vullen geen gaatjes. Nee, dat laatste kan ie aan ons – redactie der DL – overlaten. GERARD BOTTELIER BEDANKT!

Namens de redactie van De Landtong,

Ferry Wieringa