MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Fien van Westreenen heeft op de tweede dag van de Koninklijke Holland Beker de junioren-dubbeltwee gewonnen met haar vaste maatje van de Maas op boeg. Gisteren won ze ook al.

De Willem III/Maas-combinatie (Fien links, Birgit Cornelissen rechts) had de snelste start, en bouwde zijn voorsprong op de Australische achtervolgers op weg naar de kilometer uit tot een royale lengte. Op het laatste stuk sloegen ze er nog veel meer lucht tussen, goed voor 8,6 seconden op de streep. Jet Zandbergen werd in haar Amstel-combi zesde in deze finale.

Een paar minuten voor Fien was onze jeugdcoach en wedstrijdroeier Julien Rühl als tweede over de finish gekomen, op boeg in een Nereus-4+. Laga won het nummer, en trok op het vlot een eigen fles bubbels open, omdat een van de roeiers door de overwinning senior-A was geworden. In dit door overgangsroeiers (gevorderden) gedomineerde nummer werden onze junioren Olivier de Boer, Willem Stoop, Bouke Hoekstra, Jaap Worm en stuur Ole Kuppens zesde.

Miguel Overzier werd ziek, en startte niet in de senior-B-skiff.