MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Emma Reijmerink, oud-wedstrijdroeister van Willem III, is afgelopen weekeinde Nederlands Kampioen Stand-Up Paddle geworden tijdens de strandrace in Zandvoort.

           

Emma, inmiddels 29 en van beroep (water)sportinstructrice, roeide in de jaren nul bij onze junioren en ook nog enige tijd als senior, met naast het reguliere scullen een voorliefde voor, en het talent voor zware nummers. Zo zette ze baanrecords neer tijdens Abcoude-Amsterdam in de gestuurde C2 en -C4, en roeide ze de twaalf kilometer lange race in een vastebanken-wherry, samen met haar coach Floris de Hen (vanaf 1995 twintig jaar coach op Willem III). Op de foto rechts staat ze naast de winnaar bij de mannen, James van Drunen.

Emma is ook actief in het windsurfen. Op de peddelplank wordt ze door haar overwinning in Zandvoort uitgezonden naar internationale wedstrijden. Ze is in het nummer al vaker kampioen geworden, en zette in 2013 een record neer door de Friese Elfstedentocht in haar eentje peddelend non-stop af te leggen in 39 uur en twee minuten.

Emma werkt bij The Spot Beach Club Watersport Evenementen in Zandvoort, en woont ook in die plaats.

(foto’s Hanneke Reijmerink, tekst fve)