MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Grote Lenteschoonmaak van de toervloot is van start: de eerste wherry’s en C-eentjes zijn onderhanden genomen. Afgelopen zaterdag begon het zware werk: de dubbelwherry’s, jongens van honderd kilo die je met een ploegje samen moet aanpakken.  Vrijwilligers gezocht voor de komende zaterdag- en/of zondagmiddagen.

Marja en Karin Kaptijn, Marian Konijn en Betty de Graaf in de flexibele wasstraat op het grote vlot. Ze hebben de Fryslan grondig uitgesopt, en slidings, bankjes en voetenborden gecontroleerd . Ernst Schutte hielp ook mee, maar maakte de foto, zonder selfiestick.

Een ander deel van de instructiegroep van Sven Rotteveel Mansveld en Ernst Schutte gaf zaterdag de Bucentaurus een grondige reinigingsbeurt. Vorige maand zijn de single wherry’s en een paar C-1’s al door de wasstraat gehaald.

Nu de rest nog: polyester en houten dubbelwherry’s, C-2’s en C-4’en. Aangezien de meeste boten vorig jaar september nog zijn gewassen, in de was gezet en waar nodig gerepareerd, is het werk te overzien.

Wil je meedoen? Geef je op bij Sven (svenrm@planet.nl) en vermeld daarbij op welke zaterdag of zondag je de komende weken kunt meehelpen (vanaf half 3, aansluitend aan de stuurinstructie).

(foto Ernst Schutte)