MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Op de ARB roeiden Willem III’ers zondag finales, leverden goede prestaties, maar wonnen niet. Als we tenminste de Meisjes 16-acht niet meetellen, die wel won, maar de M16 8+ was geschrapt als NK-nummer en zou dus bij de ARB horen.  (Naschrift: niet correct. De M 16 8+ was geen NK, fve) Er waren nog andere ‘overlappingen’.

Dames tweezonder: Marleen Verburgh met Annemarie Bernhard van Orca op slag: tweede, na het oppermachtige Nereus. Silvia/W3’er Hermijntje Drenth met Kyra de Vries van Orca op boeg: vierde.

Dames-Elite-skiff. Amber van Zomeren, lichte roeister in het zware veld, finishte vierde op 14 seconden van winnares Marieke Keijser (ook licht). Lotte Pronk werd zesde. In haar eigen Gevorderden-klasse werd ze 2e op twee seconden van de winnares.

Beginners-skiff: Miguel Overzier roeide naar een tweede plaats in zijn time-trial-voorwedstrijd, maar zijn tijd was niet genoeg voor de A-finale. Met 23 deelnemers verdeeld over vier voorwedstrijden was dit een zwaar veld. Miguel won de B-finale glansrijk, in een tijd waarmee hij tweede zou zijn geweest in de A-finale. Zaterdag won Miguel samen met Ies Wiersma de Beginners dubbeltwee.

Jongens 16 dubbelvier-met. Junior Sjoerd Scheper viel in in een Viking-combinatie die met een zieke kampte, en werd met deze ploeg derde. Zaterdag won Sjoerd zijn heat in de J16-skiff.

Elite acht. Thomas de Hertog startte in een jonge KNRB-acht. Ze werden vierde op zesenhalve seconde van winnaar Gyas/Aegir.

Thomas haalde op het junioren-NK in april zilver in de J18-tweezonder met Lodewijk Tilanus.

Dames Elite-acht. Silvia-combinatie, met alleen Hermijntje Drenth onder Willem III-vlag, werd tweede op 4 seconden van winnaar Nereus.

Onze voormalige juniorencoach Willem Jan de Widt boekte successen met de gebroeders Rienks, twee van zijn voormalige pupillen. Ze wonnen de tweezonder én de vierzonder. De Nereus-vier met Koen van den Herik en Jaap de Jong werd in de strijd met hun voormalige ploeggenoten én hun voormalige coach vijfde in 6.08. In de Development-klasse 4- werden ze tweede, bijna een lengte achter Triton.