MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Maandagmorgen Ouderkerk, tegen achten: de Senioren-B Holland Acht, vanaf Willem III vertrokken, rondt de bocht naar Nes en passeert het huis van onze voorzitter.  Vandaag mocht die een stukje mee in de coachboot, en maakte deze foto’s.

                                   

Een shirt is voor velen te veel op deze ondanks het vroege uur al warme dag

                                                                          

Vanaf 7.45 uur staat de koffie klaar voor de coaches Willem Jan de Widt en Diederik Simon (Nereus). En verder gaat het weer, naar Nes en terug. Op Willem III ravitailleren de roeiers en de stuur. Morgen is het voorlopig de laatste training van de ploeg op de Amstel. Vanaf woensdag varen ze op de Bosbaan in de voorbereiding op de Holland Beker van komend weekeinde. 

De ploeg, met vier in Amerikaanse universiteitsploegen roeiende mannen aan boord, heeft net als vorig jaar Willem III als uitvalsbasis gekozen voor zijn voorbereiding op het WK-onder 23 jaar. Vorig jaar pakte de anderhalve maand die de ploeg samen trainde, en daarbuiten samen in huis woonden, succesvol uit: ze wonnen goud op de Alexanderbaan in Rotterdam. Met op één man na dezelfde ploeg roeien ze op het WK in Plovdiv, Bulgarije, van 19 tot en met 23 juli.

Er zijn vier Willem III’ers aan boord: Max Ponsen, Lex van den Herik, Michiel Mantel en Simon van Dorp. Nelson Ritsema (De Hoop) wordt in augustus 23, en is daarom vervangen door Bram Schwarz (Het Spaarne), de slag van de gouden junioren-acht van 2015. Verder aan boord: Maarten Hurkmans (Hemus), Jaap Scholten (Het Spaarne), Michiel Oyen (Die Leyte).

Ze hebben allemaal gevaren in de junioren-achten die zilver wonnen in 2014 en goud in 2015 (gecoacht door Paul Hartog en Willem Jan de Widt), of in de Nereus-acht die begin mei in Belgrado namens Nederland de Wereldbeker won (coach Simon).

Komend weekeinde hebben ze hun eerste boord-aan-boord-krachtmeting, op de Bosbaan tijdens de Koninklijke Holland Beker. Daar starten ze onder andere tegen de nationale Holland Acht. Dan zullen  de wereldkampioenen van vorig jaar, de junioren van twee en drie jaar geleden, laten zien hoe ze zich hebben ontwikkeld. Vóór het WK varen ze ook nog de Wereldbeker in Luzern (7 tot en met 9 juli).

(foto’s en info Otto Over, tekst fve)