MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Jongens 16 van Willem III hebben zich alweer nadrukkelijk in beeld gevaren, op de Willem Alexanderbaan tijdens de Westelijke Regatta. Bij de dubbelvieren wonnen ze, nek-aan-nek racend tegen andere W III’ers, die tweede werden – en onze derde ploeg werd vierde. Florentine de Boer won de Meisjes 18-dubbeltwee met slag Anne Martine Klok van de Amstel.

Olivier de Boer, Bouke Hoekstra, Willem Stoop en Jaap Worm wonnen de finale dubbelvier in 6.25,88, en Julius van Hulst, Cas Simons, David van Velden en David Verboom zaten er op anderhalve seconde vlak achter. Nummer drie, Tromp/Naarden kwam pas twintig seconden later binnen. De Willem III-ploeg van slag Quito Zandvliet kwam daar weer zes seconden achteraan en werd vierde, heel ruim voor de nummers vijf en zes.

Bij de Meisjes 18 kwam Aaf Vos in een combi met Gouda, na winnares Florentine de Boer, als derde over de streep.

De Jongens 18-dubbelvier presteerde ook sterk, en eindigde als tweede: Floris Klein Obbink, Rense Doornink, Abel Westland en Max Roell.

Kampioen van het voorseizoen bij de junioren Fien van Westreenen werd vierde in de – volwassen – Development-klasse dubbeltwee, samen met een roeister van De Maas.

Jet Zandbergen, Charlotte Russel en Anne Kooijenga werden zondagmiddag  samen met Kiene Remijn van De Amstel tweede in de dubbelvier. Jet Zandbergen had geen slecht weekeinde: zaterdag was ze, ook met Kiene Remijn van de Amstel, al 3e geworden in de 2x.

Lotte Pronk: 3e in het seniorennummer Gevorderden-skiff. En ze werd in het olympische project van Nico Rienks, de ‘Silvia’-acht, zondag winnaar in het Elite-achtenveld.

Thomas Hogeboom: 3e in, ook senioren, de Lichte Gevorderden-skiff.

Miguel Overzier, ook net junior-af, won de B-finale van de Beginnelingen-skiffeurs.