MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Bescheiden tip voor wie afgelopen zondagavond Andere Tijden Sport níet heeft bekeken: deze aflevering nummer 100 bevat unieke privé-opnamen van de olympische medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Mexico 1968.  Filmpjes uit het persoonlijke album van Nereus-roeier Jaap Reesink, met zijn videocamera (net van zijn ouders gekregen). Onze eigen kampioen Leendert van Dis (zilver in de dubbeltwee) komt ook voorbij.

Wie de hele uitzending te veel vindt: het roeien komt aan bod vanaf minuut 5.40 (de acht, met de eigenaar van de camera Jaap Reesink, Maarten Kloosterman, Piet Bon, Eric Niehe, Gee van Enst, Jan Steinhauser, Eric Wesdorp, Jan van Laarhoven en stuur Arthur Koning), en duurt tot minuut 9.13 (Jan Wienese, goud in de skiff, en vanwege de enorme hitte ‘helemaal kapot, ongelofelijke hoofdpijn.’).

Ook de twee-met won zilver, en boeg Herman Suselbeek werd gefilmd helemaal onderuit op een stretcher, ook totaal uitgeput.

In de zijlijn: de acht roeide 6.14,18. De winnaars, de West-Duitsers deden 6 minuut 7 over de twee kilometer.

Zie: http://www.uitzendinggemist.net/programmas/747-Andere_tijden_sport.html

Lees een artikel hierover op NLroei.nl: http://nlroei.nl/tijden-sport-brengt-unieke-beelden-olympische-spelen-1968/