MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Nereus-acht met Willem III’ers aan boord heeft vanmiddag de Wereldbeker-wedstrijd in Belgrado gewonnen: goud. In de acht zitten behalve veel oud-deelnemers aan het Junioren Holland Acht-project van de bondscoach en Willem III ook twee huidige leden van W III.

De acht passeert de finish net voor de Britse acht. Voor Nereus: op boeg Michiel Oyen, dan Nelson Ritsema, Abe Wiersma (ex-Willem III), Bo Wullings, Jaap Scholten, Ruben Knab (vervangt de zieke Mick Makker, krap 2 uur eerder roeide  nog de finale 4- (vierde)!)), Lex van den Herik en Freek Robbers (beiden Willem III), en stuurvrouw Dieuwke Fetter.

Freek Robbers en Lex van den Herik hebben het zichtbaar niet voor niets gekregen. Ze feliciteren elkaar vlak na de finish.

Behalve de Nereus-acht wonnen ook de vrouwen vierzonder en de vrouwen dubbeltwee goud in Belgrado. Bij de 4- waren vier inschrijvingen, bij de 2x zes, van wie drie Nederlandse ploegen.

De Nederlandse vierzonder van slag Govert Viergever (oud-W III) won zilver achter de Britse vier. De tweede Nederlandse vier, met Bjorn van den Ende op de slagpositie (vorig jaar nog lid van de nationale lichte dubbelvier) werd vierde.

Nederland won acht medailles – drie goud, vier zilver, een brons – en eindigde als tweede op de medaillespiegel, na roei-grootmacht Groot-Brittannië met elf medailles (vier goud).

Deze informatie konden wij vers van het mes plukken van NLroei.nl. De foto’s zijn aangeleverd door Otto Over, tekst fve.)