MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Onder bijna optimale omstandigheden werd zondag door zeven Willem 3-ploegen en vier combinaties met een W3’er aan boord de Spaarne Lenterace gevaren. Ze maakten er een prachtige wedstrijd van.

             
De Meisjes 16 4x-ploeg van Anne Goorhuis, Lauren de Hertog, Rosemarijn Luteijn en Julia Brester behaalde een knappe 2e plaats (8:16.92) op slechts iets meer dan 2 seconden achter ’t Spaarne.
Ook de Jongens 16 4x van Tom Flendrig, Thomas van Lieshout, Marnix Broersma, Michiel Aris en Tom Flendrig presteerde heel goed met een tweede plaats (8:52.13), op 10 seconden achter Cornelis Tromp.
Veteranen
De veteranen-D ploeg van Harriet van Ettekoven, stuur Lidwien Vriend,  Tessa Zwolle-Appeldoorn, Jos Compaan en Marije Roozendaal, hierbovenveegde het 4x-veld volledig aan en was met een tijd van 17.32,30 in de eigen leeftijdscategorie veruit het snelst. Ze lieten overall slechts één veteranenploeg voor, een A-categorie met jonge dames van De Hoop/Gyas. Die waren drie seconden sneller.
     
De Hoop/W3 HV E 4+ behaalde ook een eerste plaats, maar dit was vooral dankzij gebrek aan concurrentie in het veld. De verslaggever zat in de boot en kan melden dat het heel zwaar was vanwege de straffe tegenwind op sommige stukken, maar vooral conditioneel.  We roeien 30 jaar samen, en helaas toch telkens weer iets langzamer. Aan het materiaal lag het niet, dus dat konden we nu niet de schuld geven en ook onze tegenstanders voeren keurig de wedstrijd.  Geen excuses dus deze keer. Toch was het de moeite waard.
Nog een noot voor onze roeiers: het zou zo mooi en gezellig zijn als er bij volgende regionale wedstrijden meer W3-ploegen aan de start verschijnen (en liefst glansrijk over de finish gaan).  Tot ziens in Zwolle op 11 juni!
Wouter Verster