MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Amber van Zomeren heeft vanmiddag de Westelijke Regatta op de Willem Alexanderbaan gewonnen in de lichte vrouwenskiff. Ze eindigde met een straatlengte voorsprong. De ‘Silvia’-acht van Nico Rienks, van wie er zes lid zijn van Willem III, won het snelste vrouwennummer. Hermijntje Drenth, ook lid van de Silvia-selectie, won de tweezonder in een combinatie met Orca. Willem Jan de Widt bracht als coach de broers Rik (Nereus) Ralf Rienks (Laga) naar de overwinning in de Gevorderden tweezonder.

Amber (hierboven vlak na de wedstrijd, volgens  Frans van Zomeren (haar vader) ‘uitgeput maar happy’.) roeide een heel sterk toernooi. In de voorwedstrijd kwam ze als eerste over de streep. Toen leek het nog een gevaar dat ze in de andere voorwedstrijd iets sneller hadden gevaren. In de finale bleek snel dat Amber nog heel veel extra’s in haar mars had: ze stevende vanaf de start met overmacht af op de overwinning. Op 500 meter lag ze al iets van anderhalve lengte voor, en dat werd alleen maar meer, tot uiteindelijk dertien en een halve seconde op Mirjam Box van Asopos. De winnaar van voorwedstrijd nr 2, Anna Verkuil van Triton, werd in de finale derde.

Amber is heel goed begonnen aan haar seizoen. Vorige week won ze de Hügelregatta in het Duitse Essen zelfs tussen de zware vrouwen.

De vrouwen van Silvia – de vereniging die Nico Rienks heeft opgericht voor zijn olympische project Tokyo 2020 – verpletterden het achtenveld. Met aan boord Willem III-leden Charlotte Geers, Danielle Willemsen, Anna de Boer, Lonneke Bos en Lotte Pronk (plus drie van Okeanos) liepen ze al op de eerste 500 weg van het veld, en eindigden met 17 seconden voor op Skøll/Proteus, 21 op Nereus, en 23 op Triton/De Hoop.