MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Stichting KiKa bouwt aan uitbreiding van het kinderkankercentrum in Utrecht en heeft daarvoor geld nodig. Willem III werkt mee aan een sponsortocht, ‘Rondje Nederland’ in een roeisloep. Op 24 april een bijeenkomst met leden van de organisatie, afkomstig van rv Michiel de Ruyter, op de club, waarop we ons kunnen aansluiten en ideeën aandragen.

Het 1200 kilometer lange ‘rondje’ gaat volgend voorjaar in twaalf etappes langs de provinciehoofdsteden, en doet zo veel mogelijk roeiverenigingen aan. De organisatie is in handen van KiKaRow. Die stichting bracht in 2005 al 285.000 euro bijeen met een gesponsorde oversteek van Nederland naar Engeland en terug in een zeewaardige roeiboot, een ‘yole de mer’, en trok in 2007 de aandacht met een roeiwedstrijd op de Hofvijver in Den Haag. Het Rondje Nederland wordt afgelegd in dezelfde boot als in de Engeland-tocht. Behalve getrainde en ervaren roeiers en stuurlieden varen ook voormalige kinderkankerpatiënten mee.

KiKaRow vraagt de steun van de roeiverenigingen om roeiers voor de tocht op te leiden en om acties op te zetten om fondsen te werven. De nieuwbouw van het Prinses Maxima Centrum moet volgens plan opengaan in mei 2018. KiKaRow werkt samen met het Prinses Maxima Centrum, de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) en KiKa.

Reacties naar: rondjenl@kikarow.nl.