MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Hans Splinter heeft de Skiffhead bij de H-veteranen gewonnen. Hij voegde zich daarmee zondagmiddag bij de winnaars die de ochtend al had opgeleverd: Fien van Westreenen (junior, 16) en Marijke Zeekant (veteraan, 60). Hans roeide als lichte H-veteraan het 70+-veld op afstand over de 7,5 kilometer van Ouderkerk naar De Hoop.

(Hans Splinter, winnaar zeventig-plus)

Amber van Zomeren werd met 31.14,6 derde in de snelste vrouwenklasse, de ‘Dames Elite’. Ze eindigde 12 seconden achter Marieke Keijser (De Maas), vorig jaar senioren-B-wereldkampioene in de lichte skiff en enige tijd Ambers partner in de lichte dubbeltwee. De winst ging met ruime voorsprong naar de ervaren topper Lisa Scheenaard (Thêta).

Bij de Heren Gevorderden kampte kanshebber Jorke Kooijenga met tegenslag: hij moest halverwege opgeven door een blessure in zijn linkerarm. ‘Erg jammer’, aldus coach Paul Hartog, ‘Tot dat moment, bij de Rozenoordbrug, ging hij als een speer.’

Snelste bij de Meisjes 18 was Florentine de Boer met een derde plaats in 33.22,2. Bij de Jongens 18 was Lodewijk Tilanus de beste Willem III’er (4e, 30.55,3).

Michiel Meerman (VB, hierboven) werd met 31.53,6 de snelste van de twaalf veteranen die Willem III in de strijd had: 29e overall. Er deden 193 skiffeurs van ouder dan 27 jaar mee.

Fien van Westreenen won ’s ochtends de 4 kilometer vanaf de Rembrandtmolen van de Meisjes 16, Pleun Bon werd derde. Samen wonnen ze een dag eerder de Jeugdhead, 2,5 kilometer in een dubbeltwee.

Marijke Zeekant (60, hierboven) zette bij de veteranen-F nummer 2 op anderhalve minuut, en werd overall derde, met alleen twee veel jongere vrouwen (een A, een C) voor zich. Het vrouwenveteranenveld had 51 deelnemers.

De Jongens 16, ook sterk tijdens de Jeugdhead, eindigden op de Skiffhead met vijf roeiers bij de eerste tien, van 39 deelnemers: 4e, 5e, 6e, 8e en 10e.

(fve)